Se dau 1.450 de lei de persoană! Cine primește banii? Klaus Iohannis a promulgat legea

Author: Diana Tilă
Actualizat: 22 mai 2023, 20:32

Se dau 1.450 de lei de persoană! Cine primește banii? Klaus Iohannis a promulgat legea

Sursa: Facebook Klaus Iohannis / PixaBay

Vești excelente pentru această categorie de români! Statul oferă 1.450 de lei de persoană!

Luni, 22 mai, Klaus Iohannis a promulgat o lege care prevede că unii români vor primi vouchere de 1.450 lei anual. Iată cine primește banii!

Citește și: Vești bune pentru români! Guvernul pregătește un pachet amplu de ajutoare. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Se dau 1.450 de lei de persoană! Cine primește banii? Klaus Iohannis a promulgat legea

Românii care vor beneficia de vouchere de vacanță sunt polițiștii, personalul militar și cel civil din instituțiile de apărare și ordine publică.

Aceștia vor primi 1.450 lei anual.

Așadar, este vorba despre legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 131/2021 privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum și pentru prorogarea unor termene. Cu ajutorul acestui act normativ se stabilește modalitatea de decontare a serviciilor turistice pentru personalul militar, polițiștii, polițiștii de penitenciare şi personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică şi securitate națională.

Citește și: Motivul pentru care angajații primesc tichete de masă cu valori diferite. Care este valoarea maximă

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

„Instituţiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea 500/2002 privind finanţele publice şi la art. 2 alin.

(1) pct. 39 din legea 273/2006 privind finanţele publice locale, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, voucher de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, se arată scris în legea promulgată de către Klaus Iohannis.

Actul normativ prevede că în perioada 2022-2026, pentru personalul militar, poliţiştii, poliţiştii din penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională le vor fi decontate serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată în României, achiziţionate direct sau prin intermediul unei agenţii de turism licenţiate, limita fiind de 1.450 lei anual pentru un salariat, conform playtech.ro.

Citește și: Vouchere sociale în valoare de 5.000 de euro. Cine sunt românii care vor beneficia de ele

Românii pot primi noi vouchere de 4.000 de lei. Iată cine poate beneficia de acest ajutor de la stat

Angajații de la privat ar urma să primească vouchere de vacanță

Potrivit comisiei pentru antreprenoriat şi turism din Senat, angajații din mediul privat ar urma să primească vouchere de vacanță.

Astfel, conform  propunerii legislative, „începând cu data de 1 ianuarie 2024, pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial, instituțiile publice(...) precum și angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă acordă, în condițiile legii, anual, până la data de 31 decembrie 2026, bonuri de valoare, denumite în continuare vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat.”

Citește și: Când expiră voucherele de vacanță? Începând cu această dată, nu vor mai putea fi folosite