Vouchere de vacanţă 2022. Cine sunt românii care se vor bucura de servicii turistice gratuite

,
vouchere de vacanță

Cine sunt românii care se vor bucura de vouchere de vacanță?

[Sursa foto: canva.com]

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost preungită.  Cine se va bucura de servicii turistice gratuite


In articol:

În actualul context epidemiologic, a fost necesară şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 30 iunie 2022.

vouchere de vacanță

Cine sunt românii care se vor bucura de vouchere de vacanță?

[Sursa foto: canva.com]

Citeste si: Se dau 5.000 de euro de la stat pentru persoanele cu dizabilități. Ce condiții trebuie să îndepliniți pentru a beneficia de subvenție

Cine sunt românii care se vor bucura de servicii turistice gratuite

La sfârşitul anului 2021, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind acordarea voucherelor de vacanță pentru bugetari, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026.

„În cadrul şedinţei de Guvern, a fost promovată reluarea acordării voucherelor de vacanţă pentru angajaţii din sectorul bugetar. Ţinta reglementării a fost atât asigurarea refacerii capacităţii de muncă şi creşterea productivităţii beneficiarilor, cât şi stimularea dezvoltării turismului intern. Subliniez acest lucru, pentru că această măsură trebuie să fie corelată cu asigurarea unui mediu concurenţial sănătos. Din acest motiv, actul normativ adoptat exclude de la posibilitatea acceptării acestor vouchere de vacanţă pe acei operatori economici care au o conduită neconformă cu reglementările fiscale şi urmăreşte, în perspectivă, creşterea gradului de colectare a creanţelor bugetare”, a declarat la vremea respectivă Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Citeste si: Bani de la stat pentru șomeri. Se dau 25.000 de euro. Ce categorie de şomeri va beneficia de acest ajutor

Actul normativ adoptat exclude de la posibilitatea acceptării acestor vouchere de vacanța pe anul 2022 acei operatori economici care înregistrează obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, de natura celor administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

în acest context, toate unitățile afiliate sunt obligate să transmită facturile emise titularilor în sistemul naţional RO e-Factura până la data de 1 aprilie 2022.

Mai mult, pentru că o parte dintre vacanțele achiziționate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător s-a decis prelungirea valabilității voucherelor de vacanță emise în ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 30 iunie 2022.

„În actualul context epidemiologic, a fost necesară şi prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în ianuarie 2019 – decembrie 2020, indiferent de suport, până la data de 30 iunie 2022. Decizia a fost luată în condiţiile în care o parte dintre vacanţele achiziţionate de români în perioada pandemică, prin această metodă de plată, nu au putut fi derulate corespunzător. De asemenea, măsura va încuraja practicarea turismului intern în extrasezon. În perioada 2022 – 2026, voucherele de vacanţă urmează să fie emise doar pe suport electronic”., a mai spus ministrului Antreprenoriatului lu Turismului.

Românii care se vor bucura de vacanțe gratuite sunt salariații încadrați în baza unui contract individual de muncă, dacă au negociat cu angajatorul acest drept, suma maximă fiind chiar mult mai mare. 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Cine este Ionuț, copilașul în vârstă de 10 ani, care și-a pierdut viața într-un accident rutier. Băiatul era capul familiei și cerșea pentru a-și ajuta familia

Anunțul zilei vine de la ministrul Boloș: România a finalizat documentația pentru accesarea a 44 de miliarde de euro

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

De ce a murit bărbatul din Târgu Jiu, în vârstă de 40 de ani? Acesta a decedat într-o piscină

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies