Bani de la stat pentru șomeri. Se dau 25.000 de euro. Ce categorie de şomeri va beneficia de acest ajutor

,
Bani de la stat pentru șomeri. Se dau 25.000 de euro

 Se dau 25.000 de euro

[Sursa foto: PixaBay]

Vești uimitoare pentru tinerii șomeri fără studii și fără experiență profesională, bugetul alocat programului de sprijin s-a dublat, ajungând, în prezent, la 25.000 de euro. Cu această sumă, tinerii fără loc de muncă pot pune bazele propriei afaceri.


In articol:

Tinerii fără studii și fără experiență profesională, cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, care locuiesc la periferie, pot primi sprijin financiar din partea statului pentru a pune bazele propriei afaceri.

Bugetul alocat programului de sprijin s-a dublat, ajungând, în acest moment, la 25.000 de euro.

Se dau 25.000 de euro de la stat pentru tinerii șomeri

Ordinul MIPE nr. 10/2022, publicat recent în Monitorul Oficial, stabiliește că bugetul alocat acestei scheme de ajutor este 46,4 milioane de euro, mai mult decât dublul prevăzut îm Ordinul ministrului fondurilor europene nr. 1.200/2020, prin care a fost oficializată această schemă, respectiv de 20 milioane de euro.

Bani de la stat pentru șomeri. Se dau 25.000 de euro

Bani de la stat pentru șomeri. Se dau 25.000 de euro

[Sursa foto: PixaBay]
 

Noua schemă se aplică începând cu data de 10 ianuarie 2022 până la finalul acestui an, dar tinerii nu vor primi banii în mână, ci vor intra în posesia lor prin intermediul unor terți și abia în 2023, potrivit avocat.net.

În prima etapă, terții vor trebui să depună proiectul la stat pentru a obține finanțare. În a doua etapă, tinerii pot ajunge la suma de 25.000 de euro pentru noua afacere. În acest proiect sunt introduse ONG-urile, sindicatele și alte întreprinderi.

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care aplică pentru această schemă

Pentru a intra în posesia banilor de la stat, tinerii trebuie să dovedească că sunt șomeri, că au vârsta între 16 și 29 de ani, că locuiesc în zonele rurale sau că aparțin minorității rome. Aceștia vor prezenta planul de afaceri și vor semna cu acești terți pentru a beneficia de o anumită sumă de bani. 

O altă regulă prevăzută în proiect este că afacerea trebuie să se desfășoare în mediul rural, iar sediul să fie în zona de unde provine beneficiarul pentru o perioadă de minimum 6 luni. Tinerii care aplică pentru această schemă trebuie să aibă reședința în localitatea în care vor deschide compania.

Bani de la stat pentru șomeri. Se dau 25.000 de euro

Bani de la stat pentru șomeri

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vești uimitoare pentru angajații din sectorul privat. Se pot acorda vouchere de vacanță de aproape 14.000 de lei. Ministrul Turinsmului a făcut anunțul

Banii se vor acorda în două tranșe

Tinerii șomeri vor intra în posesia banilor în două etape:

- ranșa inițială de maximum 75% din valoarea ajutorului de minimis, așa cum a fost aprobat pe baza planului de afaceri și prevăzut în contractul de subvenție încheiat; 

Bani de la stat pentru șomeri. Se dau 25.000 de euro

Bani de la stat pentru șomeri. Se dau 25.000 de euro

[Sursa foto: PixaBay]

-tranșa finala egală cu diferența până la valoarea totală, după ce beneficiarul ajutorului face dovada că a ocupat locul/locurile de muncă asumat(e) prin planul de afaceri. 

Totodată, tinerii vor beneficia de cursuri de inițiere, calificare, recalificare, perfecționare sau specializare sau cursuri de formare profesională. 

Citeste si: Anunț important pentru românii din Diaspora! La ce trebuie să fie atenți când semnează un contract de mediere ca să nu riște amenzi

 

Citește-ne pe

Citește și:

Dana Rogoz, în costum de baie: „Ţi se văd coastele”

Vești uimitoare pentru angajații din sectorul privat. Se pot acorda vouchere de vacanță de aproape 14.000 de lei. Ministrul Turinsmului a făcut anunțul

Nicolae Ciucă bate cu pumnul în masă: Evaluarea miniștrilor se face la nivelul premierului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Anunț îngrijorător pentru români! Când va fi introdusă taxa auto pentru reducerea poluării și cât vor plăti șoferii pentru aceasta

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies