Vouchere de 15.000 de lei de la stat! Familiile care beneficiază de sprijinul de la Guvern

Author: Laura Macovei
Actualizat: 01 mai 2024, 11:48

Vouchere de 15.000 de lei de la stat! Familiile care beneficiază de sprijinul de la Guvern

Sursa: PixaBay/arhivă

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a confirmat continuarea programului de sprijin pentru fertilizarea în vitro, prin care statul acordă vouchere în valoare de 15.000 de lei pentru fiecare beneficiar.

În România, multe familii se confruntă cu problema infertilității. Tinerii apelează la fertilizarea în vitro, care este însă costisitoare.

În cadrul acestui program, peste 10.000 de familii de tineri vor putea beneficia de ajutorul financiar al Guvernului.

La întâlnirea de marți, 30 aprilie 2024, cu delegații din Ministerul Familiei, au fost discutate aspectele procedurale necesare pentru o implementare eficientă a programului, având în vedere alocarea fondurilor de 150 de milioane de lei.

Vouchere în valoare de 15.000 de lei pentru 10.000 de familii de tineri

Conform noului cadru legal, stabilit prin Ordonanța de Urgență nr. 31, accesul la program este extins pentru cele peste 10.000 de familii de tineri. Anterior, Ministerul Familiei trebuia să facă solicitări către ordonatorii de credite pentru completarea fondurilor alocate.

Citește și: Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte gradul acestor competențe”

Beneficiarii vor primi două vouchere distincte: un voucher în valoare de 5.000 de lei pentru tratamentul medicamentos și unul în valoare de 10.000 de lei pentru procedurile medicale asociate fertilizării în vitro.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ce a transmis Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a confirmat că, deși nu are cunoștințe detaliate despre aspectele tehnice rămase de finalizat, programul va continua.

Propunerile detaliate din partea Ministerului Familiei sunt așteptate pentru a finaliza următorii pași în implementarea eficientă a acestui program vital pentru numeroase familii din România.

„După cum ştiţi, prin Ordonanţa 31 a fost modificat cadrul legal pentru a asigura accesul la acest program pentru cele peste 10.000 de familii de tineri. În cursul zilei de astăzi, la ora 17:00, avem întâlnirea cu Ministerul Familiei şi Tineretului pentru a mai lămuri mecanismele procedurale pe care le mai avem de parcurs, astfel încât suma de 150 de milioane de lei să poată să fie utilizată

pentru acest program.

Îi asigur pe toţi beneficiarii că identificăm măsurile care mai sunt în completarea cadrului legal şi vom definitiva şi ceea ce urmează să implementăm ca măsuri după discuţia pe care o avem cu Ministerul Familiei şi Tineretului. În cadrul legal existent, trebuia ca Ministerul Familiei să facă solicitări către ordonatorii de credite pentru ca, prin intermediul mecanismului menţionat, să poată să îşi completeze fondurile care i-au fost alocate.

Probabil că nu s-a găsit o soluţie la această problemă şi, împreună cu Ministerul Familiei, vom definitiva ceea ce mai este de de făcut. Nu cunosc detaliile tehnice care mai sunt de dus la bun sfârşit, dar vă asigur că programul va merge înainte, are mecanismul legal pentru completarea surselor de finanţare.

Să vedem ce mai este din partea Ministerului Familiei.

Ca şi dovadă a deschiderii pe care o avem, am invitat Ministerul Familiei pentru a putea continua implementarea acestui program”, a declarat Marcel Bolo, potrivit România TV.