Volodimir Zelenski cere ajutorul Papei Francisc pentru medierea conflictului dintre Rusia și Ucraina

,
Război

Volodimir Zelenski cere ajutorul Papei Francisc pentru medierea conflictului dintre Rusia și Ucraina

[Sursa foto: Canva.com]

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a chemat ieri pe Papa Francisc pentru a-l ajuta cu medierea conflictului dintre Rusia și Ucraina, potrivit AFP, citat de Agerpres.


In articol:

„Am aprecia rolul de mediator al Sfântului Scaun pentru a pune capăt suferinţei umane” în Ucraina, a transmis Volodimir Zelenski, pe Twitter, după ce a purtat o conversație telefonică cu Papa Francisc, timp în care Rusia declara că negocierile cu Ucraina nu sunt îndeajuns de „substanțiale”.

Volodimir Zelenski îl cheamă pe Papa Francisc să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina

Război

Volodimir Zelenski îl cheamă pe Papa Francisc să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina

[Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski]

Volodimir Zelenski a mai precizat că l-a informat pe „Sanctitatea Sa despre situaţia umanitară dificilă şi blocarea coridoarelor umanitare de către trupele ruse”, fiindu-i recunoscător, în același timp, pentru „rugăciunile sale pentru Ucraina şi pace”.

Volodimir Zelenski i-a „cerut (n.r.: Papei Francisc) să vină în ţara noastră în acest moment foarte important”, a mai precizat acesta, într-un videoclip difuzat în noaptea de marţi spre miercuri.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 28 de război. Volodimir Zelenski trage un semnal de alarmă: „Aproximativ 100.000 de oameni fără hrană, fără apă, fără medicamente”

„Şi cred că putem organiza această vizită importantă care aduce un sprijin semnificativ fiecăruia dintre noi, fiecărui ucrainean”, a mai spus liderul Ucrainei.

De când a început invazia Rusiei în Ucraina, care a făcut mii de victime, mai ales în rândul civililor din Ucraina, și care a distrus complet cu bombardamentele violente orașele cunoscute ale țării, Papa Francisc şi-a multiplicat apelurile la pace. În timpul unei rugăciuni publice din 16 martie, Sfântul Părinte i-a cerut lui Dumnezeu iertare în numele oamenilor care „continuă să bea sângele morţilor sfâşiaţi de arme”.

Citeste si: NATO nu ar accepta aderarea Ucrainei pentru că se teme de Rusia! Volodimir Zelenski: „Nu suntem acceptați în NATO pentru că alianța se teme de Rusia”

Ucraina este o țară ortodoxă și are o mare minoritate greco-catolică ataşată Vaticanului, care este situată în vestul ţării. A treia biserică ca mărime din Ucraina găzduiește aproximativ 5,5 milioane de credincioşi în fosta republică sovietică și avea în jur de 40 de milioane de locuitori înainte de război.

Aproape 9% dintre ucraineni au spus că aparţin acestei biserici, faţă de 58% care sunt pentru Biserica Ortodoxă independentă şi 25% pentru cea dependentă de Patriarhia Moscovei, conform unui sondaj efectuat în 2021.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Breaking News: Incendiu violent la un centru comercial din Sectorul 5 al Capitalei. Vântul puternic face dificilă intervenția pompierilor

Elon Musk stârnește noi controverse: A publicat o hartă care arată orientarea pro-rusă a locuitorilor din sudul Ucrainei (Foto)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cine ar putea să îl convingă pe Vladimir Putin să oprească războiul! E una din cele mai apropiate persoane de liderul de la Kremlin

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies