Vladimir Putin vrea să pregătească un lung război în Ucraina. Care ar fi planurile liderului rus, potrivit SUA

,
Război

Vladimir Putin vrea să pregătească un lung război în Ucraina. Care ar fi planurile liderului rus, potrivit SUA

[Sursa foto: Twitter]

SUA este de părere că Vladimir Putin are în plan un lung conflict cu Ucraina. Pe termen scurt, acesta ar plănui să cucerească regiunile din estul Ucrainei, Donetsk și Luhansk, să captureze Hersonul și să facă un pod terestru în sudul țării, până în Transnistria.


In articol:

Directorul Serviciului de Informații Naționale al SUA, Avril Haines, a descris, într-o imagine dură și nu îndeajuns de sigură, care este următorul pas în invazia Ucrainei pornită de Vladimir Putin. Acesta a afirmat că va fi dificil de prezis, pentru că  „Putin se confruntă cu o nepotrivire între ambițiile sale și capabilitățile militare

actuale ale Rusiei”.

Vladimir Putin vrea să aibă conflict pe termen lung cu Ucraina. Pe termen scurt, vrea să cucerească Donetsk și Lugansk, să captureze Herson și să extindă un pod terestru până în Transnistria

Război

Vladimir Putin vrea să aibă conflict pe termen lung cu Ucraina. Pe termen scurt, vrea să cucerească Donetsk și Lugansk, să captureze Herson și să extindă un pod terestru până în Transnistria

[Sursa foto: Twitter]

„Evaluăm că președintele Putin se pregătește pentru un conflict prelungit în Ucraina, în timpul căruia intenționează să atingă obiective dincolo de Donbas”, a explicat Haines, în fața Comitetului pentru Servicii Armate a Senatului american, potrivit biziday.ro.

Vladimir Putin i-a încurajat pe soldații ruși să lupte în continuare, într-un discurs susținut luni, de Ziua Victoriei, dar nu a declarat nimic legat de escaladarea conflictului în Ucraina. Occidentul a atenționat că Vladimir Putin s-ar putea folosi de discursul său din Piața Roșie pentru a ordona o mobilizare națională.

Citeste si: Joe Biden a promulgat o lege care facilitează transferul de echipamente militare în Ucraina

Cu toate că  „tendința actuală crește probabilitatea ca președintele Putin să apeleze la mijloace mai drastice, inclusiv impunerea legii marțiale, reorientarea producției industriale sau acțiuni militare cu potențial de escaladare pentru a elibera resursele necesare pentru a-și atinge obiectivele, pe măsură ce conflictul se prelungește sau dacă el percepe că Rusia pierde în Ucraina”, a mai declarat Haines.

Pe termen scurt, Vladimir Putin are în plan să captureze cele două regiuni din estul Ucrainei, Donetsk și Luhansk, să captureze orașul Herson și, în final, să extindă un pod în jurul zonei de sud a țării până în Transnistria, regiune separatistă a Moldovei în care sunt staționate, la momentul actual, trupe de soldați ruși.

Totuși, e drum lung până în Transnistria, potrivit comunității de informații, care crede că Vladimir Putin ar trebui să lanseze o mobilizare completă în interiorul Rusiei.

Citeste si: Armata rusă nu mai face față în războiul pornit în Ucraina! Vladimir Putin a luat o decizie de ultim moment: „Moscova renunță la poziția sa în regiune”

„Deoarece atât Rusia, cât și Ucraina cred că pot continua să facă progrese din punct de vedere militar, nu vedem o cale de negociere care ar putea funcționa, cel puțin pe termen scurt”, a mai declarat Haines.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Jobul plătit cu 14.000 de lei pentru care nu există candidaţi. Angajaţii se pot califica şi la locul de muncă

LIVE UPDATE Ziua 77 de război în Ucraina. Moscova nu vrea război în Europa, spune Serghei Lavrov

Embargoul militar impus Libiei este 'apă de ploaie' (raport ONU)

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Croația, presupusul aliat al Kremlinului, se împotrivește aderării Suediei și Finlandei la NATO: „Să spună americanilor să rezolve asta”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies