Vladimir Putin va merge în Ucraina, pentru a vizita teritoriile anexate ilegal. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a declarat că, acum, teritoriile „fac parte din Federația Rusă”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 04 dec 2022, 14:10

Vladimir Putin va merge în Ucraina, pentru a vizita teritoriile anexate ilegal. Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a declarat că, acum, teritoriile „fac parte din Federația Rusă”

Sursa: Twitter

După ce, în urmă cu mai multe săptămâni, a anunțat anexarea ilegală a unor teritorii din Ucraina, Rusia a anunțat că Vladimir Putin va vizita teritoriile anexate, însă nu a spus și când se va întâmpla acest lucru.

Rusia a asigurat că Vladimir Putin va vizita teritoriile din Ucraina pe care le-a anexat, chiar dacă a făcut-o în mod ilegal și chiar dacă acest lucru nu este recunoscut de alte națiuni.

Vladimir Putin va vizita teritoriile din Ucraina anexate ilegal

Conform agenției TASS, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a anunțat că președintele Rusiei va merge în Ucraina, pentru a vizita teritoriile anexate ilegal. Cu toate acestea, nu a spus nimic despre momentul în care acest lucru ar urma să se întâmple.

„Se va întâmpla cu siguranță, la timpul potrivit, pentru că fac parte (n.r.

teritoriile anexate ilegal) din Federația Rusă”,
a transmis Dmitri Peskov.

Pe data de 5 octombrie, Vladimir Putin a semnat decretul de anexare al regiunilor Donețk, Lugansk și Herson și, câteva săptămâni mai târziu, a ordonat retragerea trupelor din Herson. Mai mult decât atât, armata rusă nu mai deține controlul total asupra niciuneia dintre regiuni.

Citește și: „Victimele au între patru și 80 de ani”. Soldații ruși au abuzat o fată de patru ani, de față cu părinții ei. Metodele barbare la care rușii apelează, pentru a induce teroarea în civilii din Ucraina

Teritoriile au fost anexate ilegal de către Rusia în urma unui referendum la care civilii din Ucraina și-au exprimat dorința de a face parte din Federația Rusă.

În urma alegerilor care s-au efectuat în luna septembrie, Moscova a anunțat că mai mult de 93% dintre alegători au cerut ca teritoriile din care fac parte să fie anexate Rusiei. „Bine ați venit acasă, în Rusia!”, a transmis Dmitri Peskov, la acea vreme.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Rusia a cerut retragerea trupelor din Herson

În ciuda faptului că Herson este anexat de Rusia, la începutul lunii noiembrie, Serghei Șoigu ministrul rus al Apărării, a cerut ca trupele rusești să plece.

Începeți cu retragerea trupelor și luați toate măsurile pentru a asigura transferul în siguranță al personalului, al armelor și al echipamentelor peste râul Nipru!”, i-a ordonat Serghei Șoigu lui Serghei Surovikin.

„După o evaluare cuprinzătoare a situației actuale, se propune ocuparea unor poziţii defensive de-a lungul malului stâng al râului Nipru. Înțeleg că aceasta este o decizie foarte dificilă”, a răspuns ministrul Apărării al Rusiei.

Atac cu arme albe într-un tren din Germania! Două persoane au fost ucise, iar alte cinci au fost rănite

Șoigu a motiv această alegere, spunând că „viețile și sănătatea trupelor ruse reprezintă mereu o prioritate”, dar și că populația din Herson era în pericol din cauza situației de pe front și s-a dorit respectarea dorinței de a trăi a civililor care și-au exprimat-o.

Citește și: Uniunea Europeană și G7 au plafonat prețul petrolului rusesc. Rusia a avertizat că nu va mai trimite petrol țărilor care vor adopta această măsură

„Vom salva, cel mai important, viețile militarilor noștri și, în general, capacitatea de luptă a grupului de trupe, care este inutil să fie păstrat pe malul drept într-o zonă limitată. În plus, o parte din forțele și mijloacele ce vor fi eliberate vor fi folosite pentru operațiuni active, inclusiv ofensive în alte direcții din zona operațiunii”, a continuat Surovikin.

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies