„Din acest an, Europa va trăi fără petrolul rus”. Rusia nu acceptă plafonul impus petrolului de către Uniunea Europeană și de G7

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 04 dec 2022, 13:32

„Din acest an, Europa va trăi fără petrolul rus”. Rusia nu acceptă plafonul impus petrolului de către Uniunea Europeană și de G7

Sursa: pexels

Uniunea Europeană, G7 și Australia au decis să plafoneze prețul petrolului rus la 60 de dolari pe baril, reacție ce nu a fost deloc primită prea bine de către Rusia, care revine cu noi amenințări.

După ce Uniunea Europeană a anunțat că prețul unui baril de petrol va fi de 60 de dolari, Rusia a trecut la amenințări și susține că Europa va începe să trăiască fără el.

Rusia nu este acord cu plafonarea de către Uniunea Europeană a prețului la petrol

Sâmbătă, 3 noiembrie, la scurt timp după anunțarea plafonului, Rusia a declarat că „nu va accepta” această limită de preț. Occidentul speră ca, prin intermediul plafonului de preț, resursele economice ale Rusiei să nu mai permită finanțare războiului început în Ucraina.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a mai spus că Moscova urmează să analizeze acordul în cel mai scurt timp, după care urmează să vină cu un nou răspuns.

Vineri, 2 decembrie, petrolul rusesc s-a vândut cu 67 de dolari pe baril.

Nu de puține ori, Rusia a spus că țările care vor impune un plafon de preț nu vor mai primi petrol. Această afirmația a fost reafirmată și de către Mihail Ulianov, ambasadorul Mosvovei, în urmă cu scurt timp. „Începând din acest an, Europa va trăi fără petrol rusesc”, a transmis acesta.

Citește și: „Victimele au între patru și 80 de ani”. Soldații ruși au abuzat o fată de patru ani, de față cu părinții ei. Metodele barbare la care rușii apelează, pentru a induce teroarea în civilii din Ucraina

Plafonul impus de Uniunea Europeană, de G7 și de Australia permite țărilor care nu fac parte din UE să continue importarea țițeiului rusesc pe cale maritimă, însă, nu permite companiilor de transport maritim, de asigurări și de reasigurări să manipuleze încărcături de țiței rusesc în întreaga lume.

Excepție vor face cazurile în care petrolul vândut va fi la un preț mai mic de 60 de dolari pe baril. Cu toate acestea, una dintre cele mai mari consecințe ar fi aceea ca petrolul rusesc să fie transportat cu un preț mai mare decât cel al plafonului de către țările care nu fac parte din acord.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Economia Rusiei va continua să scadă

Economia Rusiei s-a șubrezit considerabil în ultimele aproximativ zece luni, de când războiul a început, în urma sancțiunilor care i-au tot fost impuse.

Janet Yellen, secretarul Trezoreriei, a spus că plafonul va continua să înrăutățească sectorul financiar al Rusiei, iar acest lucru înseamnă mai puține fonduri alocate războiului.

„În condițiile în care economia Rusiei se contractă deja și bugetul său este din ce în ce mai subțire, plafonarea prețurilor va reduce imediat cea mai importantă sursă de venit a (președintelui Vladimir) Putin”, a transmis acesta, conform Reuters, în cadrul unui comunicat.

Scholz apără decizia de a trimite tancuri de luptă în Ucraina!

Ambasada Rusiei în Statele Unite ale Americii a spus că Rusia va găsi alți cumpărători pentru petrol, chiar dacă Uniunea Europeană va rămâne fără el. „Pași ca aceștia vor duce în mod inevitabil la creșterea incertitudinii și la impunerea unor costuri mai mari pentru consumatorii de materii prime.

Citește și: Putin a acceptat să poarte discuții cu Joe Biden despre posibilitatea încheierii războiului din Ucraina. Președintele Americii a făcut primul pas

Indiferent de flirturile actuale cu instrumentul periculos și ilegitim, suntem încrezători că petrolul rusesc va continua să fie solicitat”, a transmis ambasada.

 


Cine este Alina, noua concurentă din Casa iubirii, sezonul 2? Tânăra a făcut dezvăluiri uluitoare! „Am acasă un băiețel de 4 ani!” Iată care sunt cei trei concurenți care i-au atras deja atenția!

Alina este noua concurentă care a pășit astăzi în Casa iubirii! Tânăra a mărturisit că a pus deja ochii pe trei dintre băieți! „Am o slăbiciune pentru ochii albaștri” Iată ce detalii neașteptate au ieșit la iveală din trecutul Alinei! 

Cookies