Vladimir Putin i-a făcut propunerea finală lui Volodimir Zelenski. Președintele Ucrainei are de luat o decizie grea

,
Vladimir Putin si Volodimir Zelenski

Vladimir Putin i-a făcut propunerea finală lui Volodimir Zelenski.

[Sursa foto: Facebook]

Oferta finală pe care Putin i-ar fi făcut-o lui Zelenski pentru a pune capăt războiului.


In articol:

Vladimir Putin i-a făcut lui Volodimir Zelenski o ofertă “finală” pentru încetarea războiului din Ucraina și așteaptă decizia președintelui ucrainean, care se află în impas, scrie  Jerusalem Post.

Putin si Zelenski

Oferta finală pe care Oferta finală pe care Putin i-ar fi făcut-o lui Zelenski pentru a pune capăt războiului. pentru a pune capăt războiului.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Lovitură pentru Vladimir Putin! În plin război, Japonia cere Rusiei să-i retrocedeze insulele Kurile de Sud

Vladimir Putin i-a făcut propunerea finală lui Volodimir Zelenski.

Miercuri, 9 martie, la trei zile după întâlnirea premierului Israelului, Naftali Bennett, cu președintele rus, Vladimir Putin, la Moscova, detaliile încep să iasă la iveală.

Vladimir Putin făcut o ofertă finală pentru oprirea crizei, pe care preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski o poate accepta sau o poate refuza.

Propunerea a fost considerată „dificilă”, dar nu „imposibilă”, au precizat sursele, adăugând că ea este mai proastă decât ce ar fi obţinut preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski înainte de invazia rusă, dar că „decalajele dintre cele două părţi nu sunt mari”.

Citeste si: Emoționant! Un băiețel de 5 ani, surprins cum trece granița singur. A devenit simbolul refugiaților din Ucraina| Video

Mai mult, Putin a ordonat oprirea avansării trupelor sale şi încetarea focului până când Zelenski va oferi un răspuns.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a susţinut că, în cazul în care Zelenski va respinge propunerea  “ceea ce este mai rău urmează să se întâmple”.

„Zelenski poate întări independenţa Ucrainei, dar ar trebui să plătească un preţ mare. Va trebui să cedeze regiunea Donbas, să recunoască oficial dizidenții proruși din Ucraina, să ofere garanţii că Ucraina nu va adera la NATO, să îşi reducă capacitățile militare şi să declare neutralitatea ţării. Dacă respinge propunerea, rezultatul ar putea fi teribil: mii, poate zeci de mii de ucraineni vor muri şi există o probabilitate mare ca Ucraina să îşi piardă independenţa”, mai scriu jurnaliștii israelieni.

De asemenea, jurnaliștii de la Jerusalem Post au mai dezvăluit că vizita premierului israelian la Moscova nu a avut rol de mediere între Rusia și Ucraina. Negocierile reale se fac între Ucraina şi Rusia şi sunt mult mai serioase decât transmite Occidentul.

„Nimeni nu va pune presiune pe ucraineni. Decizia îi aparține lui Zelenski. Un lucru este însă sigur: Putin este determinat, iar complicaţiile din ce în ce mai mari apărute după invazie nu îl vor opri. Dimpotrivă, nu poate da înapoi, deci, cu cât războiul devine mai dificil şi sunt mai multe victime, cu atât va fi presat să arate realizări reale ”, mai transmite Jerusalem Post.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Femeile din stațiile de cercetare din Antarctica vorbesc despre actele de agresiune sexuală pe care sunt nevoite să le îndure

Senator american vede 'foarte posibil' un atac al Rusiei pe teritoriu NATO

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Un nou rus pe lista celor care mor în condiții suspecte. Un director al Căilor Ferate din Rusia a fost găsit împușcat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies