Viorel Cataramă, declarații exclusive despre poziția României în contextul războiului din Ucraina: "Daca nu am avea datorii, am putea discuta de pe alte coordonate"

,

Viorel Catarama a vorbit in exclusivitate pentru kanald.ro despre situatia Romaniei in urmarea strict a directiilor UE si NATO.


In articol:

Viorel Catarama, om de afaceri si nume cu greutate in politica romaneasca postdecembrista, a raspuns unor intrebari care framanta opinia publica in aceste momente de rascruce in contextul razboiului din Ucraina.

Spre deosebire de Ungaria sau chiar si de Bulgaria, Romania a urmat intocmai directiile UE si NATO in acest conflict. Considerati avantajoasa aceasta alegere? Sau, poate, era o oportunitate pentru Romania de a obtine mai multe avantaje economice?

Citeste si: Cum a făcut Viorel Cataramă primul milion de euro, după Revoluție: "Am fost foarte atent"

Viorel Catarama: "T rebuie sa sa ne adaptam realitatii"

Viorel Catarama: "Intotdeauna poti gandi sau poti obtine mai multe avantaje. Problema Romaniei este de decizie politica si de fapt. Romania este foarte mult dependenta de importuri si de imprumuturi si are o foarte mare datorie externa. Ea trebuie sa actioneze in acest moment de pe aceste coordonate. Daca nu am avea datorii, daca am avea exporturi mai mari decat importuri, sigur ca am vorbi de pe alta pozitie, insa trebuie sa sa ne adaptam realitatii."

Credeti ca distantarea economica a Europei de Rusia, impulsionata de revolta opiniei publice vizavi de invadarea Ucrainei, este posibila? Ce costuri estimati ca vor ajunge sa suporte romanii de rand?

Viorel Catarama: "Sunt decizii care se iau cu anumite sacrificii. In momentul cand se ajunge la concluzia ca trebuie sa iei decizia cu pretul suferintei, trebuie sa o faci. De altfel, am facut sacrificii in pandemie. Deci, nu vad care ar fi diferenta."

Se spune ca orice criza e o buna ocazie pentru a investi. Tot mai multe opinii din domeniul economic sustin ca ne intreptam sper o perioada nefasta. Ce sfat le dati romanilor care vor sa isi protejeze economiile?

Viorel Catarama: "Toti trebuie sa priveasca in viitor si sa vada noile oportunitati. Eu, la varsta mea, dintr-un domeniu complet nou, am anuntat, sunt prima companie care accepta criptomonedele. Este o perioada grea, dar intotdeauna vor exista posibilitati noi de afaceri si trebuie sa te adaptezi vremurilor."

Viorel Catarama: "Eu cred ca Romania nu are a se teme in acest moment de catre invazia directa a Rusiei

Pe o scara de la 1 la 10, cat de mult va ingrijoreaza invadarea Ucrainei de catre armata rusa?

Viorel Catarama: "Ma ingrjoreaza cam la 5. Singura mea preocupare este ca mor oameni nevinovati. Dar asta este o preocupare omeneasca. Eu cred ca e Romania nu are a se teme in acest moment de catre invazia directa a Rusiei."

viorel catarama
Viorel Catarama, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Romania!

Cine este Viorel Catarama

Din 1990 a devenit membru în Comitetul Director al PNL- Aripa Tânără, iar în 1991 este numit Secretar de Stat la Ministerul Comerțului și Turismului, în guvernul Petre Roman.

În 1992 vine la conducerea Noului Partid Liberal, iar din 1993, după fuziunea acestuia cu PNL, devine Vicepreședinte al Partidului Național Liberal, funcție pe care o va deține până în 1999.

În legislatura din perioada 1996-2000, ca senator PNL de Bacău, a fost ales președinte al Comisiei Economice a Senatului.

Între 1992–1996 ocupă funcția de Președinte al Federației Române de Tenis, în 2005 devine Vicepreședinte al Federației Române de Golf, iar în 2006 se numără printre membrii fondatori ai Grupului pentru Dialog Liberal, ocupând funcția de președinte.

În noiembrie 2018, Cataramă decide să părăsească partidul pentru a-și forma propriul partid, numit Dreapta Liberală (DL).
In anul 2019, Viorel Cataramă a fost candidatul Dreptei Liberale la funcţia de preşedinte al României, la alegerile prezidențiale.

Viorel Catarama are o avere estimata la 175-178 milioane de euro, conform revistei Forbes in 2011. Este tată a trei copii. In prezent este casatorit cu chirurgul estetician Adina Alberts, în cadrul unei nunţi fabuloase în august 2013. 

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Dovada că Vladimir Putin a crezut că războiul în Ucraina se termină în câteva zile! Ce au găsit ucrainenii în primele convoaie rusești! Volodimir Zelenski a făcut anunțul

Circ uriaș - Amalia Bellantoni a descins la Poliție: a reclamat că s-a trezit cu profil pe un site de escorte!

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Bilanț coronavirus joi, 6 octombrie 2022. Câte cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 de ore. Județul în care s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri cu SARS – CoV – 2

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies