Victimele prinse sub dărâmăturile din Turcia continuă să fie salvate: „Copiii noștri stau afară în frig”. A fost salvat un copil de opt ani care a stat sub ruine timp de 52 de ore

Author: Lavinia Medrea

A fost salvat un copil de opt ani care a stat sub ruine timp de 52 de ore

Sursa: Twitter @Gath___

În Hatay, un copil în vârstă de doar opt ani a fost scos de sub dărâmăturile provocate de cutremurul din Turcia, după ce a fost blocat timp de 52 de ore.

Yigit Cakmak a fost luat de salvatori de sub ruine și dus direct în braţele mamei sale, care îl aștepta cu sufletul la gură. În momentul în care și-a văzut mama, copilul a strâns-o puternic în brațe, lucru care i-a emoționat pe turci în aceste momente lipsite de speranță.

Victimele prinse sub dărâmăturile din Turcia continuă să fie salvate

Salvatorii continuă să scoată victime de sub dărâmături. Tot azi, un copil sirian în vârstă de doi ani a fost scos de sub beton după aproape 44 de ore, tot în Hatay. Muhammed

pe numele său, a băut apă dintr-un capac al unei sticle înainte să fie salvat. „Bravo, Muhammed”, a transmis primarul Istanbulului, Ekrem İmamoglu, pe rețelele de socializare.

Turcia a trimis aproximativ 60.000 de salvatori în zona afectată de cutremur. Dată fiind gravitatea dezastrului seismic, numeroase victime încă așteaptă să fie salvate. Cetățenii turci sunt indignați inclusiv de modul lent în care se mișcă autoritățile. 

Oamenii din Turcia sunt nevoiți să doarmă în mașini și în afara sau interiorul unor adăposturi guvernamentale.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Imagini cutremurătoare din Siria. O fetiță de 7 ani și-a protejat fratele mai mic cu propriul trup sub dărâmături ”Scoateți-mă de aici”

„N-avem cort, n-avem sobă, n-avem nimic. Copiii noştri nu sunt bine. Ne udă ploaia pe toţi, iar copiii noştri stau afară în frig”, a declarat Aysan Kurt, în vârstă de 27 de ani.

„N-am murit de foame sau în cutremur, dar vom muri îngheţaţi de frig”, a mai spus bărbatul. 

Zeci de copii au fost salvați de sub ruinele din Turcia

La două zile după ce au avut loc două cutremure cu magnitudini de 7,8 şi 7,6 grade, salvatorii au scos de sub ruine un copil în vârstă de trei ani, Arif Kaan, în Kahramanmaraş, aproape de epicentru.

Jumătate din corpul copilului era prinsă între dale de beton şi fiare contorsionate. Salvatorii l-au acoperit în partea de sus a corpului cu o pătură pentru a-l proteja de frig, apoi au tăiat cu grijă molozul şi fierul pentru a nu provoca o nouă surpare.

Tatăl băiatului plângea în timp ce micuțul era scos de sub mormane, după care cel mic a fost transportat către o ambulanţă. 

Citește și: „Spune-mi dacă ești pe undeva, pe aici”. Un bărbat din Turcia își caută cu disperare mama, printre ruinele lăsate în urmă de cutremure

În aceeași zi, marți, a fost salvată și o fetiță în vârstă de zece ani. După salvare, cetățenii aflați la fața locului au aplaudat, în timp ce bunicul fetei a pupat-o, în drum spre ambulanță.