Imagini cutremurătoare din Siria. O fetiță de 7 ani și-a protejat fratele mai mic cu propriul trup sub dărâmături ”Scoateți-mă de aici”

Author: Alina Petre
Actualizat: 15 feb 2023, 10:48

O fetiță de 7 ani din Siria și-a protejat fratele mai mic sub dărâmături

Sursa: Captură video

Imagini cutremurătoare vin din Siria, după cutremurele devastatoare din Siria și Turcia.

O fotografie cu o fetiță de numai şapte ani care își proteja fratele mai mic sub niște dărâmături provocate de cutremurul din Siria, a ajuns virală pe

internet.

Citește și: Cutremur în România. Acesta este al șaptelea seism de la începutul lunii

O fetiță de 7 ani din Siria și-a protejat fratele mai mic cu propriul trup sub dărâmături ”Scoateți-mă de aici”

O fetiță de şapte ani a ținut mâna pe capul fratelui său timp de 17 ore, în timp ce se aflau sub dărâmăturile clădirii care s-a prăbuşit în urma cutremurelor devastatoare din Turcia şi Siria.

Cei doi au fost scoși de sub dărătumuri după 36 de ore.  „Scoate-mă de aici, voi face orice pentru tine”, a implorat copila după ce a fost prinsă de ore bune între plăcile de beton.

„Voi fi slujitorul tău”, a spus omului care a găsit-o.

Momentul în care cei doi copii au fost salvați a ajuns viral internet, iar în imagini se văd cei doi, imobilizați de plăcile de beton care au căzut peste ei.

Citește și: Suferiti de tensiune mare? Recomandari de ceai pentru scaderea tensiunii

Mariam este fetița de șapte ani care își protejează frățiorul mai mic cu propriul trup sub dărâmături.

În imagini se văde cum salvatorii stau ghemuiți între dărâmăturile casei din Besnaya-Bseineh, un sat din Siria, încercând să găsească o modalitate sigură de a-i scoate pe copii dintre betoane.Bărbatul care i-a găsit pe copii a precizat că cel mai probabil copiii dormeau împreună când a început cutremurul.

 

Trei moldoveni au murit în urma cutremurului din Turcia

Șituația în Turcia și Siria este din ce în ce mai dramatic. Bilanțul victimele a depășit 11.200 de morți și, pe măsură ce trece timpul, este de așteptat să crească. 6.000 de clădiri s-ar fi prăbușit doar în Turcia, iar șansele celor prinși sub dărâmături scad de la o oră la altă.

Motivul pentru care un tânăr de doar 26 de ani, perfect sănătos, a murit în brațele medicilor: „Nu știm ce s-a întâmplat”

Printre victimele seismelor se numără și trei moldoveni, o femeie de 36 de ani și cei doi copii minori ai săi au fost găsiți decedați în Hatay, Turcia, localitatea unde aceștia locuiau, anunță reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

,,Cu deosebit regret, MAEIE anunță la această oră confirmarea decesului în localitatea Hatay a 3 cetățeni moldoveni, o femeie în vârstă de 36 de ani și 2 copii minori, membri ai aceeași familii. Din 7 februarie, până în prezent, reprezentanții ambasadei au depus eforturi pentru contactarea a 48 de persoane din lista celor aflați în regiunile afectate, dintre care 17 cetățeni moldoveni au raportat că sunt în siguranță, 4 persoane au solicitat asistență consulară de specialitate, iar în cazul a 27 de persoane sunt continuate eforturile de stabilire a comunicării cu misiunea diplomatică”,  a informat reprezentantul MAEIE. 

Citește și: „Spune-mi dacă ești pe undeva, pe aici”. Un bărbat din Turcia își caută cu disperare mama, printre ruinele lăsate în urmă de cutremure

 


Bianca și Laurențiu, de la tachinări la război! Concurentul a dat cărțile pe față și a recunoscut ce anume l-a determinat să se îndepărteze de Bianca, după plecarea lui Alexandru din Casa iubirii! „N-am mai simțit nimic nici din partea ta!”