VICTIMA si CALAUL fata in fata! Confruntare la tribunal intre tortionarul Alexandru Visinescu si ultimul supravietuitor al regimului de teroare

Confruntare intre victima si calau, in fata instantei! Ultimul supravietuitor al regimului de teroare din Peniteciarul Ramnicu Sarat a rememorat ororile la care a fost supus!

Tortionarul Alexandru Visinescu a urmarit totul, fara sa scoata un cuvant. La cei 83 de ani ai sai, Valentin Cristea paseste aplecat de anii batranetii. E singurul care a rezistat ororilor din penitenciarul condus de Alexandru Visinescu. Singurul sprijin dupa chinurile tineretii ii este o carja.

Cu o voce tocita si slaba, povesteste in fata judecatorilor despre cele doua perioade pe care le-a indurat in Penitenciarul din Ramnicu Sarat. Alexandru Visinescu ramane mut ca de fiecare data cand este intrebat ce s-a intamplat in celule reci in care 12 detinuti politici si-au pierdut viata.

“In sala de judecata doar vocea supravietuitorului se aude. Alexandru Visinescu este ochi si urechi. A ajuns martorul propriilor sale actiuni. Cred ca regimul sever de detentie este o forma de plata pentru greselile dintr-o alta viata. Din acest motiv consider ca Visinescu va plati candva”.

##VIDEO127308##

Cuvintele lui Valentin Cristea curg fara incetare. Rar dar sigur, povestea anilor de teroare iese la iveala de pe buzele lui. “Ni se micsorau portiilor de mancare. Cand am fost pedepsit 5 zile am primit un castron cu apa calda si o bucata de paine."

Marturiile sunt cutremuratoare. Cand a fost inchis avea 70 de kilograme, iar la iesire abia cantarea 50 de kg. Sunt amintiri grele, parca vazute aievea de oricine asculta vorbele lui Valentin Cristea. Curtea de Apel Bucuresti a inceput in 24 septembrie judecarea dosarului lui Alexandru Visinescu. Instanta a stabilit daune de 660.000 euro pentru victimele lui Visinescu. Procurorii Parchetului General il acuza de infractiuni contra umanitatii.

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate