Vezi ce bauturi iti influenteaza sansele de a ramane insarcinata

Vezi ce bauturi iti influenteaza sansele de a ramane insarcinata

Femeile care consuma doua cani de ceai pe zi au cu 27% mai multe sanse sa ramana insarcinate, potrivit rezultatelor unui studiu.

In schimb, sansele de a concepe un copil scad cu 20% in cazul femeilor care beau doua pahare de suc acidulat pe zi, indiferent daca este sau nu cu zahar.

 

Nu s-au observat schimbari in cazul femeilor care consuma cafea. Rezultatele s-au bazat pe un grup de 3.600 de femei monitorizate timp de un an, care incearca sa ramana insarcinate.

 

"Am aflat ca femeile care beau ceai de doua sau de trei ori pe zi au cu 27% mai multe sanse sa ramana insarcinate. Nu acelasi lucru se poate spune despre femeile care beau regulat cafea. Acest lucru se poate datora cafeinei, dar ar putea fi vorba si de alti factori precum stilul de viata", spune autoarea studiului, profesoara Elizabeth Hatch de la Universitatea Boston din Statele Unite.

 

Cercetatoarea sustine ca va continua studiul pentru a afla daca ceaiul are legatura cu marimea si greutatea nou nascutilor sau cu dificultatea sarcinii.

 

"Ceaiul contine foarte multi antioxidanti care sunt benefici pentru fertilitate. Insa nu cred ca din acest motiv femeile care vor sa ramana insarcinate trebuie sa bea neaparat cantitati foarte mari de ceai", spune Maha Ragunath, consultant in medicina reproductiva.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate