Vești uimitoare pentru angajații din România. Se dau bani în plus la salariu! Anunțul a fost făcut chiar acum

,
Vești uimitoare pentru angajații din România

Se dau bani in plus la salariu

Raluca Turcan vine cu vești importante pentru angajații din România. Vor primi mai mulți bani la salarii. Ce spune ministrul despre această creștere așteptată de toată lumea?


In articol:

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut precizări în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc miercuri, la Tulcea, despre creșterea salariului minim, subliniind că majorarea se va înregistra și pe partea de salariu net.

Românii vor primi bani în plus la salarii. Raluca Turcan, despre majorarea salariului net

În cadrul conferinței de presă de la Tulcea, Raluca Turcan a declarat că s-a găsit o soluție pentru ca majorarea salariului să se simtă și pe partea slariului net. Ministrul Muncii a mai precizat că această variantă a fost găsită împreună cu șeful Executivului, Florin Cîțu.

Vești uimitoare pentru angajații din România.

Raluca Turcan, despre majorarea salariului minim

[Sursa foto: Facebook]

”Cel mai probabil săptămâna viitoare, când vom avea Consiliul naţional tripartit, vom face o propunere sindicatelor şi patronatelor cu privire la creşterea salariului minim. Solicitarea de majorare se încadrează între 8 şi 12%, iar împreună cu premierul am identificat o variantă ancorată în indicatorii economici reali astfel încât majorarea salariului minim să fie una consistentă inclusiv pe partea de salariu net”, a declarat ministrul Raluca Turcan.

Citeste si: Toți românii trebuie să știe! Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2022? Raluca Turcan a făcut anunțul

Turcan a mai aminit că de la începutul pademiei măsurile active initiate de Guvernul României, evaluate la 7,6 milioane de lei, au dus la creșterea cu 120.000

a locurilor de muncă, doar în județul Tulcea fiind înființate 1.142 de locuri de muncă, 280 de angajatori apărând pe piața forței de muncă.

”Am reuşit să schimbăm trendul care caracteriza judeţul Tulcea, şi anume de a avea un număr mai mare de pensionari decât persoanele active, ajungând ca în momentul de faţă să avem 48.000 de persoane active şi 47.000 de pensionari. Aceasta este tendinţa”, a

mai spus ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ajutor social pentru cei care se află în asistență socială, dar își găsesc singuri loc de muncă

Raluca Turcan a mai amintit că săptămâna trecută a fost adoptată o ordonanță de urgență prin care persoanele care se află în asistență socială, dar își găsesc singure un loc de muncă pe care îl păstreze un an, astfel vor primi timp de șase luni ajutor social.

Vești uimitoare pentru angajații din România.

Ajutoare sociale pentru angajati

[Sursa foto: Facebook]

”De asemenea, persoanele aflate în asistenţă socială care nu au nivelul de educaţie corespunzător pentru a intra pe piaţa muncii vor fi înscrise, prin parteneriate pe care noi le creăm cu inspectoratele şcolare judeţene, să urmeze cursuri ” A doua şansă”, iar participarea la aceste cursuri va fi sprijinită cu plata transportului pentru persoanele care intră în procesul de educare şi formare”, a precizat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Citeste si: Anunțul mult așteptat de români. Se majorează salariul minim! Anunțul făcut de Florin Cîțu: "Să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi..."

 

Citește-ne pe

Citește și:

Lovitură pentru românii cu credite bancare. „Ratele vor crește cu sume cuprinse între 100 şi 300 de lei pe lună”

Lovitură pentru Ministerul Mediului, un ordin a fost suspendat de urgență de o instanță: 'Din păcate, statul român a eșuat încă o dată'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Anunțul mult așteptat de români. Se majorează salariul minim! Anunțul făcut de Florin Cîțu: "Să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi..."

Toți românii trebuie să știe! Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2022? Raluca Turcan a făcut anunțul

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies