Anunțul mult așteptat de români. Se majorează salariul minim! Anunțul făcut de Florin Cîțu: "Să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi..."

,
bani
Se majorează salariul minim![Sursa foto: PixaBay]

Florin Cîţu vrea mărească salariul minim de la 1 noiembrie sau 1 decembrie. Cât ar urma să crească?


In articol:

Florin Cîţu a dezvăluit joi, 16 septembrie, că intenţionează să grăbească data la care ar urma să crească valoarea salariului minim pe economie. Premierul a declarat că salariul minim ar putea creşte cu opt procente de la 1 noiembrie sau 1 decembrie.

bani
Creşte salariul minim de la 1 noiembrie sau 1 decembrie[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: ZILE LIBERE 2022. Când vor avea angajații parte de zile libere

Creşte salariul minim de la 1 noiembrie sau 1 decembrie

Prim-ministrul Florin Cîţu lansează ideea de a grăbi o creştere a salariului minim de 8%, care să se aplice mai repede de 1 ianuarie 2022: de la 1 decembrie sau chiar 1 noiembrie anul acesta.

"Discutăm acum. Vreau să fie aprobat cât mai repede, ca toate companiile să ştie exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. În acelaşi timp mă gândesc- fiind un an special- dar trebuie să vorbesc cu patronatele, dacă putem, anul acesta doar, să creştem salariul minim mai repede de 1 ianuarie. Să o facem, poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie. Dar e o discuţie pe care trebuie să o am cu patronatele. Este o propunere pe care o am. Mă gândesc să facem o creştere de 8%, de exemplu, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi atunci să fim mai aproape de acea creştere de 10% pe care o propun cei de la sindicate.

Este o discuţie pe care trebuie să o am, dar este propunerea cu care vreau să vin în Consiliul Tripartit", a declarat Florin Cățu.

Citeste si: Ce se întâmplă, de fapt, cu ajutoarele financiare care se acordau mamelor cu nou-născuți. Nicușor Dan, anunț despre tăierea bonurilor: "A fost o eroare umană"

Florin Cîţu a dezvăluit că îşi doreşte să fie găsită o soluţie până la data de 1 octombrie, char dacă propunerile sunt foarte aproape una de alta.

 

"Sper să găsim o soluţie până la 1 octombrie. Este o propunere de creştere a salariului minim din partea patronatelor de 8%, parcă. Şi o propunere din partea sindicatelor de creştere de 10%. Deci, propunerile sunt foarte aproape una de alta. Este pentru prima dată când sunt aşa de aproape una de alta. În acelaşi timp, aş vrea să ne gândim totuşi la o formulă care să poată să fie aplicată în fiecare an, nu să venim să discutăm în fiecare an o creştere, un procent de creştere.

Vreau să fie ceva transparent, ca toată lumea să ştie. Ceea ce e bine anul acesta este că discutăm acum, nu pe 25-26 decembrie", a mai spus prim-ministrul.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Copil de 5 ani, lovit de o mașină de poliție. Minorul era nesupravegheat și a ieșit în fugă din curtea casei în stradă

VITEZA LUMINII Moderna bagă în TESTE vaccinul anti-Omicron

Ce s-a ales de fiica Adrianei Iliescu. Eliza a împlinit 17 ani! Este o adevărată domnișoară

Ce s-a întâmplat cu fetița care a supraviețuit după accidentul provocat de polițistul de 27 de ani. Raed Arafat face lămuriri

Unde se grăbea polițistul care a lovit-o mortal pe Raisa, pe o trecere de pietoni din București

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies