Vești proaste pentru românii care câștigă mai mult de 4.000 de lei net! Și angajații din IT ar putea primi o lovitură dură!

,
Vesti proaste

Vești proaste pentru angajații care câștigă mai mult de 4.000 de lei net

[Sursa foto: pexels.com]

Statul caută metode prin care să mai adune bani la buget, într-un context economic foarte dificil.


In articol:

PSD, partid aflat în coaliția de guvernare, susține eliminarea cotei unice și introducerea impozitării progresive. Dacă măsura va fi adoptată, angajații cu un salariu de peste 4.000 de lei net vor fi impozitați suplimentar.

Măsura ar putea să înceapă să se aplice, dacă se ia o decizie în coaliție în acest sens, începând cu anul viitor.

Potrivit măsurii, angajații cu venituri de 2.000 de lei net nu vor fi deloc impozitați.

Totodată, ar putea să fie eliminate beneficiile pentru anumite categorii sociale, printre care și cea a angajaților din IT. 

" Ori intrăm într-o logică cum este toată lumea şi toate ţările dezvoltate, ori încercăm să ne minţim cu această cotă unică, care nu mai este unică, de fapt", a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Adrian Vasilescu, consilier BNR, a explicat că în contextul unui deficit mare statul va trebui să crească impozitele.  " Avem un deficit mare. Teoretic, soluţia este impozite mai mari", a declarat consilierul BNR Adrian Vasilescu, citat de observatornews.ro.

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu vrea renunțarea la cota unică

[Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu]

Citeste si: E oficial! Ce se va dubla de la 1 iunie 2022! Guvernul a luat decizia

Ce spun experții despre aceste măsuri

Ideile respective sunt criticate de către anumiți experți în finanțe și nu numai.

"Cineva care va câştiga mai mult, nu numai că va plăti mai mult, dar şi cota aplicată va fi mai mare. O asemenea măsură, practic, dezavantajează clasa mijlocie, pe care România încearcă să o construiască", a declarat vicepreședintele Asociației CFA România, Adrian Codîrlașu, potrivit aceleiași surse.

"Nu ştiu care ar fi scopul să revenim la impozitul progresiv, în condiţiile în care cota unică a adus cu 40% mai multe venituri", a declarat Gabriel Biriş, consultant fiscal.

Veniturile angajaților din IT ar putea fi serios afectate dacă se vor aplica aceste măsuri.

"10% este o valoare mare ce-i poate impacta salariul net şi un prim scenariu la care ne aşteptăm este un exod al acestor talente din industria de IT&C către ţări cu o fiscalitate mai bună", a declarat Ana Pohrib, People Ops Manager, citată de aceeași sursă.

Citeste si: Anunțul momentului pentru pensionari! Se aplică de la 1 iunie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat vestea: „Vine acum al doilea pachet social”

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Imaginea care i-a făcut să exclame până şi pe inspectorii RAR: „E păcat să pui şurub unde poţi lega cu sârmă, adică funie“

E oficial! Ce se va dubla de la 1 iunie 2022! Guvernul a luat decizia

Suntem zmei în online: Aproape jumătate din vânzările online din Europa de Est sunt făcute de români

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Angajări ANAF 2022. Ce trebuie să facă cei care își doresc să lucreze la Fisc. Anunțul făcut de autorități: „Vor începe controale ample în toate domeniile”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies