Anunțul momentului pentru pensionari! Se aplică de la 1 iunie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat vestea: „Vine acum al doilea pachet social”

,
Pensii

Anunțul momentului pentru pensionari! Se aplică de la 1 iunie. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat vestea: „Vine acum al doilea pachet social”

[Sursa foto: Facebook Marius Budăi]

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi declarații despre pensiile românilor și despre cardurile sociale, care urmează să fie date pensionarilor cu venituri mici.


In articol:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit, luni, despre ședința cu cei de la Comisia Europeană privind negocierea PNRR-ului despre pensii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat ce se va întâmpla de la 1 iunie cu pensiile românilor

Pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat ce se va întâmpla de la 1 iunie cu pensiile românilor

[Sursa foto: Facebook Marius Budăi]

„Suntem în situația în care tot mai mulți lideri europeni ni se alătură demersului de negociere cu cei din Comisia Europeană a celor două aspecte legate de sistemul de pensii, procentul de 9,4% şi acel an 2070.

Acum câteva zile, secretarul general al Sindicatului din UE a trimis o scrisoare Comisiei Europene în care îşi exprimă punctul de vedere în sensul că trebuie să discutăm acele două aspecte. Înaintăm discuțiile şi cu reforma pensiilor, cu contractul de asistență cu banca Mondială.

Citeste si: Anunț important pentru pensionari! Femeile vor ieși mai târziu la pensie, dar o categorie va face excepție. Iată despre ce este vorba

Nu ne dorim să punem în pericol PNRR.

Suntem atenţi la ceea ce se întâmplă, la dinamica cifrelor. Dinamică cifrelor la prețuri arată că seniorii acestei țări au nevoie de un sprijin din partea Guvernului. Vine acum al doilea pachet social”, a declarat Marius Budăi la România TV, potrivit capital.ro.

Marius Budăi, de asemenea, a anunțat că pensionarii cu venituri mici vor primi carduri sociale începând cu 1 iunie.

„În aceste zile se poartă discuții cu furnizorii de carduri. Vor trebuie confecționate, imprimate cu datele cu caracter personal, și vor fi distribuite.

Începând cu 1 iunie se va începe distribuirea cardurilor, după care vor primi și primii bani aferenți lunii iunie”, a declarat Marius Budăi.

Citeste si: Se schimbă legea modificării actelor în România! Este interzisă completarea sau modificarea fără drept a informațiilor prezente pe actele emise de starea civilă

„Din legea pensiilor ne dorim să păstrăm partea de rezolvare a inechităților și pe măsură ce planul de asistență cu Banca Mondială se va derula vom vedea: «Văzând și făcând», așa cum se spune în popor. Nu pot să spun de pe acuma cum va ieși și ce asistență, ce date vor fi puse la dispoziție de BM. Noi discutăm aproape zilnic și cu conducerea BM, și cu specialiștii BM, și cu Comisia Europeană.

Chiar astăzi, la ora 16.00, a început o întâlnire pe text între BM, Comisia Europeană și Guvernul României, reprezentat de Ministerul Muncii. Suntem într-o strânsă legătură și e principiul popular «Văzând și făcând»”, a declarat Marius Budăi, despre rezolvarea inechităților la pensii.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cum au ajuns romii în principatele române. Statistic, ei sunt mult mai numeroşi decât în orice ţară

Pensii majorate din banii pe gaze! Anunțul făcut de ministrul Muncii: "De ce românii trebuie să fie saraci"

Piaţa panourilor fotovoltaice a intrat într-o criză apocaliptică în Polonia

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Se schimbă legea modificării actelor în România! Este interzisă completarea sau modificarea fără drept a informațiilor prezente pe actele emise de starea civilă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies