Pensii majorate din banii pe gaze! Anunțul făcut de ministrul Muncii: "De ce românii trebuie să fie saraci"

,
Marius Budai

Pensii majorate din banii pe gaze! Anunțul făcut de ministrul Muncii.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vrea ca banii pe care România îi ia pe gaze să fie direcționați către majorarea pensiilor.


In articol:

Marius Budăi a făcut noi precizări privind majorarea pensiilor din România. Ministrul Muncii vrea să majoreze pensiile cu banii pe care țara noastră îi va încasa din vânzarea gazelor din Marea Neagră.

Marius Budăi

Marius Budăi a făcut noi precizări privind majorarea pensiilor din România.

Citeste si: Ce se întâmplă cu pensiile speciale? Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut anunțul: "Este o reformă asumată de stat"

Pensii majorate din banii pe gaze! Anunțul făcut de ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vrea ca banii pe care România îi va obține din extracția gazelor din Marea Neagră să fie direcționați către majorarea pensiilor. Ministrul a vorbit despre când va fi posibilă această majorare și despre stadiul negocierilor cu Comisia Europeană. 

“Nu a reușit să explice nimeni public dintre cei care au scris 2070 de ce până atunci românii trebuie să fie saraci. Nu voi semna o reformă care să sărăcească pensionarii români, mai bine îmi dau demisia. Când vom avea o decizie, transparent vom comunica. Nu mă faceți să dau un răspuns și să dezamăgesc ulterior.”, a spus Marius Budăi la Realitatea PLUS.

Citeste si: Vești bune pentru pensionari! Ministrul Muncii a făcut anunțul despre noua lege a pensiilor

Întrebat de ce niciun Guvern nu s-a atins de pensiile speciale, ministrul Muncii, Marius Budăi a spus:” Acest subiect a fost intens folosit în campanie electorală. Practic, s-a urcat pe sărăcia oamenilor, nu li s-a explicat oamneilor că cei din apărare au o pensie și care este nivelul lor de pensie, că avem pensionari cu 1500 – 1700 de lei în sistemul de apărare, și care sunt normele pentru că suntem stat NATO. Sunt exagerări care trebuie rezolvate. Trebuie să nu mai avem pensionari la 40 de ani, sunt de acord, toate astea se vor regăsi în noua reformă.”

Totodată, Marius Budăi a discutat și despre propunerea care a venit din partea USR, ca banii din gaze să meargă către pilonul 2 de pensii.

“Nu am toate argumentele. Personal nu susțin acest lucru. De ce să nu meargă la pilonul 1? De ce să nu creăm sustenabilitate pilonului 1? Nu e un lucru mai bun? Vom dezbate cu argumente și contra-argumente și vom lua decizia pe care coaliția o va considera oportună.”

, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Legea pensiilor se schimbă radical

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni că este adeptul unui dialog social în ceea ce privește noua lege a pensiilor. Acesta a precizat că, în acest sens s-a creat „ un parteneriat între guvern, Comisia Europeană și Banca Mondială ”.

„Sunt adeptul unui dialog social. Chiar dacă nu vom putea îndeplini toate cerințele sindicatelor, eu cred mult în dialog. Am creat un parteneriat între guvern, Comisia Europeană și Banca Mondială. Am solicitat public partenerilor sociali să vină și ei în această reformă. Din toate aceste idei vrem să asigurăm și sustenabilitate, dar să ținem cont și de un drept al omului de a avea o viață liniștită după o altă viață în care ai contribuit și ai muncit”, a declarat, luni, Marius Budăi.

Citeste si: Detalii despre voucherele de 50 de euro! Cum se vor împărți acestea populației

Ministrul Muncii a precizat că solicită flexibilizarea procentului care limitează cheltuielile cu pensiile la 9,4% din PIB.

„Solicităm flexibilizare, una dintre aceste solicitări a fost flexibilizarea acestui procent de 9,4% din PIB. Nu trebuie să reprezinte acest procent un zid pentru o eventuală evoluție mai bună a veniturilor. Când am ajuns în ministerul Muncii am cerut și eu un document care să îmi arate justificarea acestui procent.

Suntem la 2,3 milioane de dosare introduse în sistemul electronic. Toate aceste lucruri sunt prevăzute acolo astfel încât atunci când terminăm asistența tehnică și când avem această lege a pensiilor îmbunătățită, eu nu vreau să vorbesc încă de o nouă lege”, a mai spus ministrul, luni.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Un bărbat a luat ostatici angajaţii unei bănci pentru a-şi recupera banii din cont

Un primar PNL a tăiat panglica unei capele mortuare: Va fi pusă la dispoziția tuturor!

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Autorul masacrului din Argeș a planificat crimele pas cu pas - Toate detaliile le-a notat într-un jurnal - Informațiile șocante

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies