Se schimbă legea modificării actelor în România! Este interzisă completarea sau modificarea fără drept a informațiilor prezente pe actele emise de starea civilă

,
Lege

Se schimbă legea modificării actelor în România! Este interzisă completarea sau modificarea fără drept a informațiilor prezente pe actele emise de starea civilă

[Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis]

Se schimbă legea în România. Este vorba despre modificarea certificatului de naștere, de deces și de căsătorie.


In articol:

Potrivit noii legi, care a intrat în vigoare pe 2 mai 2022, este interzisă completarea sau modificarea, fără drept, a informațiilor regăsite pe actele emise de starea civilă, respectiv certificatul de naștere, certificatul de deces, dar și certificatul de căsătorie, potrivit playtech.ro.

Se interzice modificarea sau completarea fără drept a certificatelor de naștere, de deces și de căsătorie

Lege

Se interzice modificarea sau completarea fără drept a certificatelor de naștere, de deces și de căsătorie

[Sursa foto: Twitter]

Un obicei care este adoptat foarte des de români este acela de a plastifia actele din hârtie pentru a fi rezistente pentru mai mult timp. Din păcate, de ieri, acest lucru a fost interzis prin lege, astfel că cei care deja și-au plastifiat actele vor avea parte de puțin ghinion.

Dacă ai acte plastificate, acestea ar putea fi considerate nule și vei fi nevoit, cel mai probabil, să mergi din nou la instituțiile acreditate și să ceri altele, un proces simplu, dar care ia mult timp și care solicită multă răbdare. De asemenea, pe viitor, trebuie să nu mai faci această greșeală pentru că va trebui să repeți drumurile la instituțiile acreditate, pe banii și nervii tăi.

Citeste si: Vești bune pentru pensionari! Pensiile minime ar putea crește până la 2.500 de lei. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

Nulitatea acestor acte modificate în orice mod, sau plastifiate, este decisă de ofițerii stării civile sau de angajații din cadrul serviciilor comunitare de evidență a populației.

Legea nr. 105/2022 spune, de asemenea, faptul că, tot de ieri, este interzis prin lege să „botezi” copilul cu mai mult de trei prenume. Așadar, dacă ai născut un copil sau plănuiești să concepi, și ai fi vrut să îi pui mai mult de trei prenume, ai grijă să te rezumi doar la trei dintre acestea.

Citeste si: Ce trebuie să știe părinții despre hepatita severă! Iată ce precizări importante a făcut doctorul Adrian Marinescu, la Dimineața cu noi, 27 aprilie 2022!

Cu toate că această lege a dezamăgit mulți români, există și vești bune.

Prin intermediul aceleiași legi, se face posibilă simplificarea metodelor de obținere a actelor menționate anterior. Așadar, vorbim despre un timp de așteptare mai mic, dar și despre o bătaie mai redusă de cap. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Ce sunt flechette, proiectilele din oțel folosite de ruși în Ucraina

Procesul care bate și cele mai tari bancuri: Un indian s-a judecat 22 de ani cu căile ferate pentru 25 de cenți

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Decizia fără precedent pe care ar putea lua-o Vladimir Putin pe 9 mai! La ce riscuri este supusă Ucraina

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies