Vești bune pentru pensionari! Pensiile minime ar putea crește până la 2.500 de lei. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

,
Pensii

Vești bune pentru pensionari! Pensiile minime ar putea crește până la 2.500 de lei. Anunțul făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi

[Sursa foto: Facebook Marius Budăi]

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a transmis că pensiile minime din România ar putea ajunge până la 2.500, pentru a le da ocazia vârstnicilor să trăiască o viață mai decentă.


In articol:

Marius Budăi a declarat că pensia minimă  ar trebui să ajungă la aproape 2.500 de lei, respectiv o mărire de 2,5 ori faţă de valoarea actuală, potrivit România TV.

Marius Budăi, despre mărirea pensiei minime din România: „Căutăm soluţii pentru a putea majora din acest an”

Pensii

Marius Budăi, despre mărirea pensiei minime din România: „Căutăm soluţii pentru a putea majora din acest an”

[Sursa foto: Facebook Marius Budăi]

„O pensie decentă ar trebui să existe probabil, să fie undeva 2.500 de lei pensia minimă şi de acolo în sus să putem discuta de alt sistem de pensii, dar asta se va putea rezolva când vom implementa noua lege a pensiilor. Până atunci, sigur că ne gândim ce mai putem să facem până la sfârşit de an pentru că inflaţia în Europa şi în lume are un avans considerabil”, a declarat Marius Budăi.

„Căutăm soluţii pentru a putea majora din acest an. Nu vreau să dau nicio speranţă pe care ulterior Guvernul nu o poată îndeplini.

Citeste si: Ce se întâmplă cu pensiile speciale? Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut anunțul: "Este o reformă asumată de stat"

Pensiile au fost majorate anul acesta cu 10% şi cele minime cu 25%. Nu este suficient. Suntem conştienţi că nu este suficient. Nici nu le lăudăm cu faptul că le-am majorat.

Suntem conştienţi că necesităţile sunt mari şi că problemele în acestă perioadă sunt mult accentuate faţă de cum erau înainte de aparţia acestor crize, vorbim de criza pandemică, de criza preţurilor la energie, la alimente şi iată acum a mai venit şi acest război nedrept şi ne îndreptăm spre o altă criză”, a mai precizat ministrul Muncii, Marius Budăi, la România TV.

Punctul de pensie, în 2021, a rămas la 1.442 de lei, dar s-a ridicat la 1.586 de lei în ianuarie 2022, conform secretarului de stat în cadrul Ministerului Muncii, Cristian Vasilcoiu.

„Din 2017 și până astăzi pensiile au crescut în jur de 50%. În februarie 2017 pensia minimă era undeva la 350 sau 400 de lei. Acum este 1.000 lei. Punctul de pensie era 871 lei, acum este 1.500 lei. În ultimii 5 ani iată că avem niște creșteri. Analizăm împreună cu ministerul de Finanțe o nouă posibilitate de creștere a pensiilor și salariilor.

Încă nu s-a terminat trimestrul I să vedem ce cheltuieli a avut statul, care este deficitul și în funcție de asta să vedem ce bani avem pentru a-i redirecționa către pensii și salarii. Criza energetică ne-a dat calculele peste cap, 15 miliarde din banii statului se duc pe compensare și plafonare la energie. Fără această criză ei se puteau investi în salarii și pensii.

Citeste si: Vești de ultimă oră pentru angajații din România! Casa de Pensii a făcut anunțul

Nu înțelegem de ce Guvernul trecut a scris că până în anul 2070 trebuie să respectăm un procent de 9,4% din PIB în care au inclus și pensiile militare. În discuțiile pe care le-am avut cu decidenții de la Bruxelles ne-au întrebat cine ne-a pus să trecem așa ceva acolo, că niciun stat din Uniune nu a mai trecut așa ceva în PNRR.

Există discuții și se încearcă ajustări de acest gen. Comisia Europeană vine și îmi atrage atenția că avem foarte multe persoane în stare de sărăcie și de privare materială severă și în același timp am prevederi în PNRR care îmi spun că trebuie să mă încadrez cu pensiile și salariile în aceste procente”, au fost explicațiile secretarului de stat, Cristian Vasilcoiu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Vești de ultimă oră pentru angajații din România! Casa de Pensii a făcut anunțul

Reacția ONU, după apelul lui Zelenski privind excluderea Rusiei: 'Toate deciziile de acest gen trec prin Consiliul de Securitate'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Pensii majorate din banii pe gaze! Anunțul făcut de ministrul Muncii: "De ce românii trebuie să fie saraci"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies