Vești proaste pentru pensionari! Vârsta de pensionare se majorează. Cine iese mai târziu la pensie

,
Pensii

Vești proaste pentru pensionari! Vârsta de pensionare se majorează. Cine iese mai târziu la pensie

[Sursa foto: Facebook Marius Budăi]

În ultima vreme, s-a tot zvonit că este posibil ca vârsta de pensionare să crească, lucru care s-a și întâmplat acum, pentru o categorie mai ghinionistă de persoane.


In articol:

În România, asemănător multor țări din lume, există o diferență între vârsta de pensionare a bărbaților și vârsta de pensionare a femeilor, potrivit playtech.ro. Iată ce spune ministrul Muncii, Marius Budăi, despre asta.

Crește vârsta de pensionare în România. Ce categorie de persoane sunt vizate

Pensii

Crește vârsta de pensionare în România. Ce categorie de persoane sunt vizate

[Sursa foto: Facebook Marius Budăi]

Potrivit vehiculărilor apărute în presă în ultimul an, vârsta de pensionare se va schimba pentru femeile din România. Ministrul Muncii a făcut un anunț important despre acest subiect ieri, la finalul zilei. 

Potrivit declarațiilor ministrului Muncii, femeile vor putea ieși la pensie la aceeași vârstă ca și bărbații din România, respectiv la vârsta de 65 de ani. De reținut este că femeile din România, la acest moment, se pot pensiona la vârsta de 61 de ani, potrivit legii.

„Este un lucru asumat prin PNRR. Vârsta de pensionare la femei creşte oricum în baza legii actuale 263 şi va ajunge la 63 de ani, după care va urma o etapă unde va fi egalizare la 65 de ani, dar nu dintr-o dată. Se va întâmpla etapizat, deci probabil va fi undeva prin 2030”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Citeste si: Vești mari pentru pensionarii români! Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea. Se reduc vârstele standard de pensionare

Vestea bună este că această majorate a vârstei de pensionare nu se va face peste o zi și noapte, conform așteptărilor majorității oamenilor, ci va fi făcută într-un proces, treptat, până în 2030, potrivit ministrului Muncii.

Pe lângă asta, de la această regulă va exista și o excepție. Ministrul Muncii ia în calcul legiferarea unei excepții sub forma femeilor care au avut mai mulți copii pe parcursul vieții. Acestea ar trebui să aibă varianta de a se pensiona mai devreme.

Citeste si: Anunț de ultim moment pentru pensionari! Cine poate ieși la pensie mai devreme, începând cu 10 aprilie 2022

Cu toate că întregul set de circumstanțe pare destul de

supărător pentru români, realitatea este, de fapt, mult mai diferită. Încă din toamna trecută, s-a văzut cu ochiul liber că Guvernul României și-a luat responsabilitatea în fața autorităților de la Bruxelles să egalizeze vârsta de pensionare pentru bărbați și femei până în 2035. Promisiunea față de Comisia Europeană a fost făcută în forma finală a Planului Național de Redresare și Reziliență decis de comun acord cu oficialii europeni, relatează playtech.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Jobul plătit cu 14.000 de lei pentru care nu există candidaţi. Angajaţii se pot califica şi la locul de muncă

Pensionarii primesc o nouă veste. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare? Anunțul făcut de Marius Budăi

Zelenski admite situația cumplită din Donbas și Harkov. El cere insistent declararea Rusiei ca fiind un stat sponsor al terorismului

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Vești mari pentru pensionarii români! Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea. Se reduc vârstele standard de pensionare

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies