Vești bune! Salariile românilor ar putea să crească! Anunțul făcut de Comisia Europeană

,
bani
Salariul minim, în România, ar putea să crească![Sursa foto: PixaBay]

Comisia Europenă are în vedere creşterea salariului minim din țările Uniunii Europene.


In articol:

Dacă un plan al Comisiei Europene va fi pus în practică, salariul minim, în România, ar putea să crească. Preşedintele forului european vrea ca salariile minime din statele membre să fie armonizate.

bani
Creşterea salariului minim din țările Uniunii Europene.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Câți bani vor primi tinerii care se căsătoresc în 2021 de la stat

Salariile românilor ar putea să crească

Țara noastră are al patrulea cel mai mic salariu minim pe economie din Uniunea Europeană. Potrivit Eurostat, cele mai mari salarii sunt în Luxemburg- 2.200 euro/lună, Irlanda sau Olanda – în jur de 1.700 de euro, Belgia și Germania – circa 1.600 de euro.

Cele mai mici salarii sunt în Bulgaria și Serbia – puțin peste 300 de euro, iar clasamentul este completat de Ungaria și România care se apropie de 500 de euro. Comisia Europeană vrea să elimine aceste diferențe între veniturile angajaților. Astfel, salariul minim și în țara noastră să fie de trei ori mai mare decât în prezent.

Citeste si: Care este durata maximă a concediului fără plată

Cele mai mari salarii din UE
Luxemburg- 2.200 euro/lună
Irlanda- 1.723 euro/lună
Olanda- 1.684 euro/lună
Belgia- 1.625 euro/lună
Germania- 1.614 euro/lună

Cele mai mici salarii din UE
Bulgaria- 332 euro/lună
Serbia- 366 euro/lună
Ungaria- 442 euro/lună
România- 458 euro/lună
Lituania- 500 euro/lună

Comisia Europeană își dorește să elimine această diferență a veniturile angajaților din statele UE și în acest caz salariu minim în România ar putea să ajungă la aproape 1500 euro/lună, triplu sumei actuale.

Salariul minim brut ar putea crește din 2021

În urm cu cinci luni premierul Florin Cîţu şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, au avut consultări cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social pe tema creşterii salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021.

bani
Salariul minim, în România, ar putea să crească.[Sursa foto: PixaBay]

”La nivelul Guvernului vom decide creşterea salariul minim pe economie pentru anul viitor cu un procent care va ţine cont de argumentele reprezentanţilor sindicatelor, ai patronatelor, precum şi de contextul economic şi social.

Ne dorim să asigurăm o viaţă mai bună pentru români, având însă grijă să păstrăm locurile de muncă şi să protejăm iniţiativa antreprenorială”, a subliniat prim-ministrul.

Citeste si: Veşti bune pentru părinţi! Ce valoare au tichetele de creşă în 2021?

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a prezentat trei scenarii referitoare la evoluţia acestui indicator salarial în 2021, rezultate ca urmare a consultărilor autorităţilor guvernamentale cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

„Guvernul are în vedere creşterea salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depăşească rata inflaţiei, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vârsta de pensionare se schimbă! Cine va beneficia de modificarea legislativă

DEZASTRU pentru Clotilde Armand: Consilierii au refuzat să o mandateze să recupereze prejudiciul din sumele achitate nejustificat Romprest

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Anunț important pentru toți românii! Vor primi mai mulți bani de la stat. Cine sunt cei care vor beneficia de acești bani

Anunț de ultimă oră! Raluca Turcan vine cu vești bune pentru români: ”Nu scad veniturile, ci cresc salariile lăsate mereu în urmă”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies