Vești bune pentru șoferi! Compensarea de 50 de bani a prețului la carburant a fost prelungită de Guvern. Este valabilă până la finalul anului

Author: Lavinia Medrea

Vești bune pentru șoferi! Compensarea de 50 de bani a prețului la carburant a fost prelungită de Guvern. Este valabilă până la finalul anului

Sursa: PixaBay

Guvernul a prelungit compensarea de 50 de bani a prețului la carburant, până la finalul anului, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Dan Drăgan, la sfârșitul ședinței de Guvern de ieri, 29 septembrie.

„În şedinţa de Guvern a fost adoptată Ordonanţa de modificare a Ordonanţei de Urgenţă 106/2022 prin care Guvernul a prelungit măsura acordării de reduceri de preţ la benzină şi motorină până la 31 decembrie 2022.

Prin această Ordonanţă de Urgenţă, operatorii economici care comercializează benzină şi motorină către clienţii finali persoane fizice sau juridice, precum şi către operatorii economici autorizaţi care achiziţionează carburanţi din depozite, dar şi din staţii de distribuţie pentru consumul propriu sau pentru revânzare şi care acordă o reducere de 0,5 lei pe litru inclusiv TVA la preţul de vânzare beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0,25 lei litru, inclusiv TVA aferentă reducerii acordate.
Pentru fracţiuni dintr-un litru reducerea de preţ şi respectiv compensarea se vor acorda proporţional. Pe perioada de aplicare, operatorii economici care comercializează benzină şi motorină prin intermediul staţiilor de distribuţie carburanţi vor afişa pe totem preţul care include această reducere de preţ, iar în sistemul de gestiune şi la pompă va fi înscris preţul de vânzare fără reducerea comercială”
, a declarat Dan Drăgan.

Compensarea prețului la carburant cu 50 de bani rămâne în vigoare până la sfârșitul anului

Dan Drăgan a explicat că, pentru primele luni de aplicare a compensării la carburant, impactul bugetar a fost estimat la aproximativ 600 de milioane de lei, iar pentru următoarele trei luni, octombrie, noiembrie şi decembrie, este estimat acelaşi impact.

„Pentru primele luni estimam impactul bugetar la aproximativ 600 de milioane de lei, deci coroboram datele pentru primele trei luni.

Pentru următoarele trei luni- octombrie, noiembrie şi decembrie- estimăm acelaşi impact, la acelaşi nivel, respectiv 600 de milioane de lei”, a explicat Dan Drăgan.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Citeste si: Decizie oficială de la Guvern! Cu cât va fi redus plafonul pentru prețul la energie. Nicolae Ciucă a făcut anunțul

Ordonanţa 106/2022 privind susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină a intrat în vigoare pe 1 iulie 2922. Conform actului normativ, 25 de bani se vor lua din bugetul de stat, iar 25 de bani reprezintă o reducere comercială pe care, voluntar, o vor aplica lanţurile de benzinării în cazul în care doresc să obţină şi reducerea de 25 de bani de la bugetul de stat.

Preț carburanți 5 ianuarie 2023. La cât a ajuns joi litrul de benzină și de motorină

Nicolae Ciucă: „A fost o decizie care a produs efecte”

„Vom prelungi ordonanța de urgență prin care compensăm prețul la carburanți. A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil. În felul acesta, până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare” a anunțat Nicolae Ciucă, în incipitul ședinței de Guvern.

Citeste si: Marius Budăi, anunț privind creșterea pragului de la care pensiile ar fi scutite de impozit. Cine scapă de taxe de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că nu crede că preţul la motorină va depăşi 9 lei/litru în perioada următoare, dar valoarea motorinei a crescut uşor față de cea de acum 10 zile.

 


Cine este Alina, noua concurentă din Casa iubirii, sezonul 2? Tânăra a făcut dezvăluiri uluitoare! „Am acasă un băiețel de 4 ani!” Iată care sunt cei trei concurenți care i-au atras deja atenția!

Alina este noua concurentă care a pășit astăzi în Casa iubirii! Tânăra a mărturisit că a pus deja ochii pe trei dintre băieți! „Am o slăbiciune pentru ochii albaștri” Iată ce detalii neașteptate au ieșit la iveală din trecutul Alinei! 

Cookies