Vești bune pentru români. Până când se aplică măsura compensării prețului la carburanți cu 50 de bani

,
compensarea cu 50 de bani a pretului la carburanti prelungita

Compensarea cu 50 de bani a prețului la carburanți va fi prelungită de autorități 

[Sursa foto: unsplash]

Autoritățile își doresc să vină în sprijinul cetățenilor care întâmpină probleme din cauza creșterii prețului carburanților, astfel că au decis prelungirea măsurii compensării prețului la carburanți cu 50 de bani. Până când vor beneficia românii de această reducere?

Compensarea prețului la benzină și motorină cu 50 de bani pe litru este o măsură luată de Guvern după ce prețul carburanților a explodat în România.

Deși trebuia să se aplice doar până la finalul lunii septembrie, autoritățile au decis prelungirea acestei măsuri. Până când este valabilă compensarea prețului la carburanți cu 50 de bani

Compensarea prețului la benzină și motorină cu 50 de bani, măsura care se va aplica până la finalul anului

Un proiect de ordonanță de urgență care a fost pus recent în dezbatere publică prevede ca măsura compensării prețului la benzină și motorină cu 50 de bani/litru să fie prelungită până la finalul acestui an, mai exact până în decembrie. Măsura ar urma să fie adoptată în această săptămână, astfel încât reducerea să se aplice din nou de la 1 octombrie 2022.

Proiectul de lege care prevede prelungirea până la finalul anului a măsurii compensării prețului la benzină și motorină cu 50 de bani se află în dezbatere la Ministerul Energiei. În forma inițială a legii, măsura trebuia să se aplice doar în intervalul 1 iulie-30 septembrie 2022.

Reducerea de 50 de bani/litru este suportată atât de comercianți, cât și de stat, în mod egal. La fel cum s-a întâmplat și până acum, reducerea se aplică la casă, în momentul în care românii plătesc carburantul, potrivit avocatnet.ro.

Pentru ca măsura compensării cu 50 de bani să se aplice de la 1 octombrie, proiectul de ordonanță trebuie să fie adoptat de Guvern, lucru care se va întâmpla în această săptămână, după cum a anunțat premierul Nicolae Ciucă în ședința de Guvern de săptămâna trecută. 

„Am desfăşurat mai multe activităţi de analiză atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivelul coaliţiei, unde au reieşit o serie întreagă de demersuri pe care trebuie să le asigurăm că vor fi îndeplinite la nivelul Executivului.(...) Au fost discutate măsurile pe care le vom adopta la nivelul Guvernului în ceea ce priveşte compensarea preţului la carburant. Rog Ministerul Energiei şi Ministerul Finanţelor ca în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare să putem să adoptăm actul normativ”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Inițial, atunci când s-a discutat despre prelungirea compensării prețului la carburanți, au fost voci care au afirmat că reducerea cu 50 de bani a prețului carburanților ar trebui să se aplice doar pentru motorină, având în vedere că prețul benzinei a scăzut. Cu toate acestea, coaliția de guvernare a decis ca măsura compensării prețului la carburanți cu 50 de bani să se aplice atât pentru benzină, cât și pentru motorină.

compensarea cu 50 de bani a pretului la carburanti prelungita

Măsura compensării prețului la carburanți cu 50 de bani se aplică până la finalul anului 2022

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Preț benzină și motorină luni, 26 septembrie 2022. Scăderea prețului la benzină, la început de săptămână

Cât costă benzina și motorina în prezent? 

Prețurile carburanților suferă modificări de la o zi la alta. În ultimele săptămâni, prețul carburanților a scăzut în România, asta după o perioadă în care s-au înregistrat creșteri semnificative de preț. În București, benzina standard se vinde la un preț cuprins între 6,52 și 6,77 lei/litru, în timp ce motorina standard este mai scumpă, aceasta fiind vândută la un preț cuprins între 7,89 și 8,10 lei/litru. 

Citeste si: Prețul unei pâini, mai mare cu 25%. Care este explicația pentru scumpirea alimentului de bază

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Benzinăria la care ești taxat de când ridici pompa din suport: "Doar ridici pompa şi ţi-a luat 1 leu 35”

Problema carburanţilor din Ungaria devine critică: MOL importă din Slovacia, dar a atins limitele capacităţilor sale logistice

Benzinăria la care ești taxat de când ridici pompa din suport: "Doar ridici pompa şi ţi-a luat 1 leu 35”

Cum să economisim consumul de energie pentru noul plafon cu preț compensat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies