Vești bune pentru românii care au rate la bănci. Florin Cîţu a anunțat cât ar putea fi amânată plata ratelor și cine beneficiază de măsură

Criza coronavirusului dă peste cap întreaga economie și astfel, mulți români cu rate la bănci nu își vor mai putea achita datoriile. Ce soluții a găsit Florin Cîţu, ministrul Finanțelor?


In articol:

După ce a anunțat că se caută soluții pentru românii care au rate la bănci și care nu le vor mai putea achita în perioada următoare, Florin Cîţu, ministrul Finanțelor, a venit astăzi cu o serie de precizări legate de acest subiect.

Citeste si: Coronavirus Romania: ce spune Ministerul Sanatatii despre folosirea clorochinei ca tratament pentru coronavirus

Vești bune pentru românii care au rate la bănci

Pentru că înmulțirea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 a dus la închiderea mai multor firme și aplicarea șomajului tehnic, Florin Cîţu, ministrul Finanțelor, lucrează alături de echipa sa la o ordonanță de urgență care să vină în sprijinul românilor care au datorii la bănci. Aceasta ar urma să fie gata joi, dar până atunci, Florin Cîţu a prezentat, într-un live pe facebook, câteva dintre măsurile care ar putea fi aplicate.

Citeste si: Ce schimbări produce coronavirusul în organism? Iată ce au descoperit cercetătorii chinezi

"Soluția pe care o propune Ministerul Finanțelor, pe care am discutat-o și am propus-o Băncii Naționale și sistemului bancar este una care ia în calcul mai multe elemente. Nu știm exact cât o să dureze această perioadă și atunci am zis că cei care doresc să aibă ratele amânate la bancă pot să o facă până la 9 luni de zile. Până la 9 luni de zile este propunerea cu care am mers eu și a fost agreată de Banca Națională, vom vedea dacă va fi propunerea finală.

Am decis să nu discriminăm, să aibă acces toți românii care vor cere acest lucru. Am discutat cu bănicile și cum să ceri acest lucru. Eu mă gândesc la o variantă care să aibă două etape: una prin telefon și apoi să fie confirmată în scris printr-un email.", a spus Florin Cîțu.

Vor putea să ceară amânarea ratelor la bancă atât persoanele fizice, cât și cele juridice, urmând să fie stabilită cu exactitate modalitatea prin care se va face acest lucru.

Citeste si: MApN: Doi angajaţi ai Spitalului Militar din Focşani, confirmaţi cu coronavirus

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate