Vești bune pentru români! Statul oferă 200 de lei de persoană! Anunțul venit chiar de la Guvern: Toți românii se pot înscrie

Author: Diana Tilă

Tanczos Barna a vorbit despre noi ajutoare pentru români. Iată ce a declarat ministrul Mediului. 

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a vorbit despre un program prin intermediul căruia toți românii vor putea primi vouchere. Iată ce a declarat ministrul.

Citeste si: Calculator pensii. Află suma pe care o vei primi la momentul pensiei. Formula de calcul folosită pentru românii cotizați la fondurile private

Vești bune pentru români! Statul oferă 200 de lei de persoană! Anunțul venit chiar de la Guvern

Mai exact, Tanczos Barna a anunțat că va derula un nou program prin intermediul căruia românii vor putea primi vouchere pentru achiziția de becuri inteligente destinate să consume mult mai puțin.

„Programul presupune să funcționeze pe aceleași reguli și aceleași principii pe care s-a mers în programul Rabla pentru electrocasnice. Ministerul Mediului, prin AFM, a derulat mai multe etape ale acestui program de schimbare a echipamentelor consumatoare de energie electrică din fiecare gospodărie”, a declarat Tanczos Barna la Antena 3.

Totodată, ministrul Mediului a explicat că toți cetățenii se pot înscrie, indiferent de venituri.

„Venim în completarea programului Rabla pentru electrocasnice cu acest program prin care susținem schimbarea becurilor cu unele mult mai eficiente, schimbarea becurilor clasice cu unele pe LED. Principiul este același, regulile, în mare, sunt aceleași.

Se înscriu acei furnizori de becuri care vor să participe în program la AFM, după care se deschide o sesiune de înscriere pentru beneficiari. Toți cetățenii, indiferent de venituri, se pot înscrie”, a completat ministrul Mediului.

Citeste si: Salarii de 9.000 de lei in România. Ce presupune jobul și ce trebuie să știi să faci pentru a-l obține

Tanczos Barna a anunțat că criteriile sunt aceleași ca în programul Rabla pentru electrocasnice. Astfel, ministrul a spus și că programul Rabla pentru electrocasnice va mai avea o sesiune anul acesta înainte de sărbători.

Vouchere de 500 de lei valabile 7 zile. Vezi cum s-au modificat condițiile de acordare a voucherelor din programul RABLA electrocasnice 2022 și cum poți beneficia de ele

„Sunt aceleași criterii ca în programul Rabla pentru electrocasnice. Mai mult, programul Rabla pentru electrocasnice va mai avea o sesiune anul acesta înainte de sărbători. Prin aceste programe, putem reduce consumul de energie electrică în locuinţe.

Vor fi gospodării care pot face o economie semnificativă prin schimbarea becurilor, acolo unde nu sunt foarte multe echipamente electrocasnice instalate
”, a conchis Barna.

Conform sursei menționate, trebuie îndeplinite următoarele condiții pentru înscrierea în program:

  • persoana trebuie să aibă domiciliul în România;
  • nu trebuie să existe datorii la stat;
  • persoana care dorește să se înscrie trebuie să aibă cel puțin 18 ani;
  • trebuie să fie predat un număr echivalent de becuri uzate.

Voucherele vor putea fi acordate pentru achiziţionarea becurilor LED de maximum 15W.

Totodată, suma vehiculată inițial pentru vouchere este de 200 de lei, notează sursa menționată.

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies