Salarii de 9.000 de lei in România. Ce presupune jobul și ce trebuie să știi să faci pentru a-l obține

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 28 sep 2022, 10:55

Care sunt cele mai căutate profesii din domeniul IT

Sursa: pexels

Nevoia de programatori în România este tot mai mare și se presupune că aceasta va crește și mai mult în viitor.

Există o acoperire de doar 60% de studenți cu profil în IT, față de cât este cererea, dar nu toți studenții vor alege să profeseze în țară, iar din acest motiv, salariile au început să crească în domeniul IT.

Citește si: Cu cât se închiriază apartamentele în marile centre universitare din România. Tot ce trebuie să știe studenții care revin la facultate anul acesta

Cele mai căutate profesii în IT

Elevii de liceu se gândesc mult mai serios la ceea ce vor face în viitor. Aceștia aleg acum un loc de muncă ce le va asigura un salariu generos, mai ales în urma situațiilor din ultima perioadă, pandemia de coronavirus și eventualele probleme economice pe care le poate avea țara.

Această nesiguranță îi face pe elevi să se gândească de două ori înainte de a decide la ce facultate își doresc să își continue studiile.

Când vine vorba de domeniul IT, orice ține de programare, dezvoltare de site-uri, aplicații web sau mobile este la mare căutare. Cele mai căutate profesii în IT sunt:

  • Dezvoltator interfețe
  • Inginer software
  • Specialist în securitate
  • Analist Big Data
  • Specialist în asigurarea calității

Toate profesiile menționate mai sus au salarii de peste 5.000

de lei, cu care să încurajeze studenții din România să rămână în țară pentru a profesa.

Citește si: Mai mulți bani din partea statului pentru elevii care fac naveta. Ce sume ar putea primi elevii care învață în altă localitate decât cea în care locuiesc

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

Ce salarii sunt în domeniul IT

România are universități care oferă diplome ce facilitează angajarea absolvenților pe salarii chiar și de mii de euro. Statisticile arată că joburile din domenii precum IT, juridic, medical, apărare, dar și management se clasează în topul celor mai bine plătite.

Pentru cele mai căutate profesii din IT, salariile sunt pe măsură. Analistul Big Data câștigă cel mai puțin în comparație cu celelalte profesii ce sunt în continuă căutare, un analist poate ajunge la un venit lunar de 5.200 lei. Analiza este cea care ajută la extragerea de modele valoroase și informații semnificative din datele mari pentru a sprijini luarea de decizii bazate pe date. 

Următoarea profesie din listă care poate ajunge la un salariu avantajos este specialistul în asigurarea calității, cu un venit lunar de 6.330 lei, acesta evaluează produsele și performanța acestora pe tot parcursul ciclului de producție. 

Specialiștii în securitate pot ajunge la un venit lunar de până la 7.360 lei, aceștia trebuie să găsească metode pentru a evita atacurile cibernetice. Nu foarte departe se află dezvoltatorul de interfețe, cu un salariu de 7.520 lei, ce iau decizii legate de design și posibilitățile de evoluție pentru software și design.

Kaney West s-a căsătorit. Cine este noua lui soție și cu ce se ocupă aceasta

Cea mai căutată profesie și cea mai bine plătită, unde salariul ajunge până la 9.120 lei este inginer software, această meserie dezvoltă conceptele fundamentale care există în ciclul de viață al software-ului.  

Citește si: Care este valoarea chiriilor înainte de începerea facultăților. Cluj-Napoca este orașul cu cele mai scumpe chirii

Surse: myservername.com, euronews.ro, teachbit.ro

 


„Nu cred că le-am umilit nici pe ele pentru rating. Pur și simplu, așa s-a întâmplat”. Ce părere are Adriana Bahmuțeanu despre momentele în care a folosit cuvinte dure la adresa unor persoane publice

Adriana Bahmuțeanu, în perioada în care a lucrat în televiziune, a avut contact cu mai multe persoane. Cu unele dintre ele, aceasta nu a reușit să lucreze așa cum și-a dorit, motiv pentru care, în unele situații, a reacționat verbal mai violent.

Cookies