Cu cât se închiriază apartamentele în marile centre universitare din România. Tot ce trebuie să știe studenții care revin la facultate anul acesta

,
chirie studenti

Studenții scot din buzunare sume mari pentru a sta la apartament sau garsonieră

[Sursa foto: unsplush]

Căminele ce pot să îi găzduiască pe studenții sunt pline, iar cei ce își doresc să trăiască experiența facultății într-un apartament sau într-o garsonieră trebuie să scoată sume destul de mari pentru asta.

Studenții au început să locuiască împreună cu prieteni sau colegi de facultate pentru a reduce din cheltuielile care vin la pachet cu traiul la apartament sau garsonieră.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu spune ce se întâmplă cu abonamentele gratuite de transport pentru învățământul superior

Cât dau studenții pe chirii

București

chirie studenti

Cât costă chiriile din București

[Sursa foto: unsplush]

Studenții ce au ales să meargă la facultate în Capitală trebuie să scoată din buzunare cel puțin 180 de euro pentru a locui într-o garsonieră în zona Dristor, însă în funcție de zona în care se situează, chiria poate ajunge până la 200 de euro.

Un apartament cu două camere în aceeași zonă poate ajunge la 250-270 de euro pe lună, dar în cazul în care locuința este împărțită de două persoane, chiria ajunge la un preț de 125-135 de euro pe lună.

Un apartament cu 3 camere din zona Dristor-Baba Nova car putea ajunge la 250 de euro, iar împrțit la 3 persoane c ear putea locui acolo, acestea ar putea plăti sub 100 de euro pe lună.

Cluj-Napoca

chirie studenti

Chiriile din Cluj din ce în ce mai scumpe

[Sursa foto: unsplush]

Clujul este un alt oraș la care mulți studenți visează, iar pentru cei cărora visul a devenit realitate trebuie să scoată din buzunare între 160-200 de euro pe chirii.

Cel mai mic preț cerut pentru o garsonieră din Cluj-Napoca este de 160 de euro, în zona Grigorescu. Apartamentele monocamerale depășesc cu ușurință pragul de 200 de euro, însă cele mai convenabile chirii sunt apartamentele cu două camera, în care să locuiască doi studenți, astfel chiria ar putea ajunge la 100 de euro de persoană, pe lună.

Citeste si: Facultățile din România ce asigură salarii de mii de lei și chiar mii de euro. Se află în topurile elevilor

Timișoara

chirie studenti

Timișoara, un loc de vis pentru studenți

[Sursa foto: unsplush]

În Timișoara, chiria unei garsoniere de aproximativ 14-18 metri pătrați situată în zona Complex Studențesc poate fi închiriată cu cel puțin 110 euro pe lună. Cea mai mica chirie a unui apartament de două camere confort 1, din zonele Steaua, Lipovei sau Dorobanților este de 150 de euro, ceea ce echivalează cu un preț de 75 de euro per cameră.

Brașov

chirie studenti

Brașovul urcă mai mult în preferințele studenților

[Sursa foto: unsplush]

O garsonieră de 24 de metri pătrați din zona Tractorul îi va face pe studenți să dea 140 de euro pe chirie. Diferența dintre o garsonieră și un apartament cu două camera este de 30 de euro, chiria apartamentului fiind de 170 de euro pe lună.

O locuință cu trei camere, situată în zona Astra, este disponibilă pentru 200 de euro pe lună.

Constanța

chirie studenti

Constanța, un loc ce îmbină relaxarea cu studiul

[Sursa foto: unsplush]

Cea mai ieftină cazare pentru studenți este la prețul de 250 de lei, o camera într-un imobil cu trei etaje special conceput pentru studenți, amplasat în zona Delfinariu. O garsonieră clasică are un preț minim cerut de 150 de euro, în zona I.C. Brătianu, iar un apartament cu două camera are chiria de 170 de euro pe lună.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a anunțat noi propuneri în ceea ce privește facilitățile studenților. Aceștia nu sunt deloc mulțumiți

Sursa: wall-street.ro 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Simona Halep renunță temporar la tenis! Care este motivul retragerii tenismenei: „Este nesănătos emoțional”

Suspans privind aderarea României la Schengen. Klaus Iohannis: 'Încă se discută'

Simona Halep renunță temporar la tenis! Care este motivul retragerii tenismenei: „Este nesănătos emoțional”

Start-Up Nation 2022. Cum pot obține românii din diaspora o finanțare de zeci de mii de euro, dacă își deschid o afacere în țară

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies