Vești bune pentru români! Se dau 15.000 de euro dacă îți cumperi o casă în Sardinia. Iată care sunt condițiile

,
Se dau 15.000 de euro pentru casă în Sardinia

Vești bune pentru români! Se dau 15.000 de euro dacă îți cumperi o casă în Sardinia. Iată care sunt condițiile

[Sursa foto: PixaBay]

Sardinia oferă 15.000 de euro pentru a cumpăra o casă pe teritoriul ei. Insula ia atitudine împotriva depopulării, oferindu-se să finanțeze renovarea unei case de locuit.


In articol:

Administrația Sardiniei a pus deoparte un buget de 45 de milioane de euro pentru a ajuta familiile să cumpere sau să renoveze prima lor casă. Singura condiție este ca locuința să fie într-o comună cu mai puțin de 3.000

de locuitori. Totul face parte dintr-un nou plan strategic pentru a inversa fenomenul de depopulare a zonelor rurale și pentru a stimula activitatea economică în aceste zone.

Sardinia oferă 15.000 de euro celor care se mută în zone cu maxim 3.000 de locuitori

Ajutorul acordat de guvern pentru achiziționarea proprietății vine sub formă de subvenție nerambursabilă pentru gospodărie și poate ajunge până la 15.000 de euro. În orice caz, acesta nu poate acoperi mai mult de 50% din valoarea casei sau a renovării și nu poate depăși suma menționată.

Citeste si: Cum sunt convinși românii care au dreptul la pensionare să amâne acest pas: „Trebuie tratat cu rațiune și nu cu emoție”

Subvenția este acordată celor care își înregistrează reședința într-un oraș mic din Sardinia sau celor care își transferă reședința înregistrată în termen de 18 luni de la cumpărarea casei sau de la data finalizării lucrărilor.

Nu pot solicita subvenția persoanele care își au deja reședința inițială într-un alt oraș mic de pe insulă.

Președintele Sardiniei: „Nu poate exista creștere fără o reală punere în valoare a teritoriilor”

Președintele Sardiniei, Christian Solinas, a explicat că măsura a fost adoptată cu scopul de a face din insulă un loc mai bun pentru a trăi și de a oferi noi oportunități sardinienilor.

„Am creat condițiile pentru ca tinerii să decidă să rămână și să dezvolte țesutul economic al celor mai fragile teritorii. Datorită contribuțiilor la primele lor case, aceasta se consolidează și devine un teren fertil pentru cei care se vor muta acolo sau vor decide să își întemeieze o familie.

Citeste si: Cât costă o singură noapte de cazare la hotelul de 5 stele al Andreei Bănică din Eforie Nord. Nu oricine își permite

Nu poate exista creștere fără o reală punere în valoare a teritoriilor, a zonelor interioare și a celor mai defavorizate, care trebuie să treacă prin noi politici de repopulare a acestora”, a declarat el, într-un comunicat de presă.

Pe lângă această inițiativă regională, există și alte proiecte dedicate reabilitării locuințelor abandonate. Printre acestea se numără proiectul „Case de 1 euro”, care a prins rădăcini și în Sardinia. Printre municipalitățile insulare implicate se numără Montresta, Nulvi, Romana, Ollolai și Bonnanaro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Cum poți să amâni plata ratelor la credite în 2022. Iată cererea pe care trebuie să o completezi

Primul bărbat monitorizat cu brățară electronică a tăiat dispozitivul - A fost arestat pentru încălcarea ordinului de protecție

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cum se pot amâna ratele la bancă. Guvernul aprobă astăzi normele

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies