Vești bune pentru români! Cine primește vouchere în valoare de 1.000 de lei. Marcel Boloș a făcut anunțul

,
Ajutor financiar 1.000 de lei

Vești bune pentru români! Cine primește vouchere în valoare de 1.000 de lei. Marcel Boloș a făcut anunțul

[Sursa foto: Facebook Marcel Boloș]

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) va pune la dispoziție, în fiecare lună, listele cu persoanele care beneficiază de vouchere.


In articol:

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că, până miercuri, au fost emise peste 1,6 milioane de carduri sociale. Cu acestea, peste 2,5 milioane de români vor putea să achiziționeze produse alimentare sau mese calde, relatează România TV.

Românii cu venituri mici vor primi vouchere sociale

Vouchere români venituri mici

Românii cu venituri mici vor primi vouchere sociale

[Sursa foto: Facebook Marcel Boloș]

„Dovedim de la o săptămână la alta că atunci când ai o echipă în care toți împărtășiți aceeași viziune, rezultatele nu se lasă așteptate. Când scopul este să sprijini peste 2,5 milioane de oameni care au nevoie de ajutor, și au nevoie acum, motivația devine ceva firesc. Am reușit să emitem deja peste 1,5 milioane de carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, pe care le acordăm o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul Sprijin pentru România. Iar pentru săptămâna viitoare ținta este să depășim pragul de 2 milioane de carduri.

Citește si: Românii au primit cardurile sociale, dar banii au intrat la mai puțin de jumătate. Cum a fost posibil acest lucru

Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat și că alături de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Compania Națională Poșta Română și emitenții de carduri funcționăm ca o echipă veritabilă și reușim să depășim toate dificultățile.

În final, cei 1.000 de lei pe care îi acordăm în patru tranșe ajută 2,5 milioane de români să cumpere alimente sau mese calde.

Și pentru că sunt printre dumneavoastră persoane care mi-au scris pentru a mă întreba despre situația cardului, vreau să fac următoarea precizare: Alături de MMSS, ne asigurăm că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin, acest lucru este garantat. Deci dacă nu ați primit cardul încă, nu vă îngrijorați, toți cei implicați sunt mobilizați exemplar pentru a urgenta distribuirea”, a transmis Marcel Boloș, pe pagina oficială de Facebook.

Cum sunt distribuite cardurile sociale

Există trei etape prin care cardurile se distribuie populației, după cum urmează:

  1. producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului);
  2. împachetarea și distribuirea la nivel național de către Poșta Română;
  3. încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor. Listele cu beneficiari sunt stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), iar de împachetarea și livrarea cardurilor se ocupă angajații Poștei Române.

Până la finalul acestei săptămâni, aproape 350.000 de români vor beneficia de carduri sociale, care sunt încărcate pe măsură ce sunt distribuite.

Citește si: Vești bune pentru români! Când se acordă ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri mici? Anunțul făcut de Marius Budăi

Până la data de 1 iulie, peste 500.000 de români vor putea utiliza ajutorul financiar pentru a cumpăr alimente și mese calde. 

„Dată fiind complexitatea logistică a unui asemenea demers derulat la nivel național, pus în practică în numai câteva săptămâni, și având în vedere că peste 2,5 milioane de persoane se bazează pe acest sprijin financiar pentru asigurarea alimentelor de bază, vreau să subliniez din nou mobilizarea exemplară a emitenților de carduri și a angajaților Poștei Române, împreună cu celelalte autorități implicate în validarea și actualizarea permanentă a listelor cu beneficiari.

Mobilizare care face parte din seria demersurilor destinate îmbunătățirii siguranței alimentare”, a mai declarat Marcel Boloș.

Continuarea poate fi citită AICI.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Vești bune pentru români! Poți beneficia de 200.000 de euro dacă respecți aceste condiții. Anunțul ministrului Economiei

Cine este primul român căruia i se va monta dispozitiv de supraveghere electronică

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Românii ar putea primi vouchere între 3.000 și 5.000 de lei. Aceștia vor primi un ajutor împotriva scumpirilor în lanț

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies