Ce se întâmplă cu ajutoarele de 250 și 700 de lei pentru români. Marius Budăi a făcut anunțul

Author: Andreea Buinoschi

Ce se întâmplă cu ajutoarele de 250 și 700 de lei pentru români. Marius Budăi a făcut anunțul

Sursa: Facebook: Marius Constantin Budai

Marius Budăi, ministrul Muncii, a spus ce se întâmplă cu ajutoarele de 250 și 700 de lei care au fost promise persoanelor cu venituri mai mici de 2.000 de lei. Acesta i-a asigurat pe românii vizați că, până mâine, 15 iulie, aceștia vor primi banii promiși.

Marius Budăi, ministrul Muncii, le-a dat românilor cu venituri mai mici de 2.000 de lei asigurarea că, până mâine, 15 iulie, vor primii bani promiși, însemnând ajutoarele de 250 și de 700 de lei.

Ce a declarat Marius Budăi?

Ajutorul de 700 de lei nu a ajuns încă la toti românii. Până la data de 15, toți cei care se încadrează vor primi banii pe card sau prin intermediul poștașului. Pragul de 2.000 de lei a fost o decizie luată de coaliţie, ghidându-ne după pensia medie din România.

În acest an, vor fi patru tranțe de plată pentru ajutorul de 250 de lei. 

Se va acorda pentru lunile iunie, august, octombrie și decembrie. Încă suntem în activitatea de distribuirea a cardurilor pentru populație”,
a declarat acesta, conform Romaniatv.net.

Ajutorul de 700 de lei urmează să fie acordat o singură dată tuturor pensionarilor din sistemul militar și din cel public ale căror venituri nu depășesc 2.000 de lei în fiecare lună. Sprijinul economic a fost adoptat prin intermediul unei OUG.

Citeste si: Ce nu ai voie să faci cu tichetele de masă. Toți românii trebuie să știe acest lucru

Peste 3 milioane de persoane vor beneficia de ajutorul de 700 de lei care urmează să vină anul acesta și care este menit să îi ajute să facă față scumpirilor în lanț.

Ce se întâmplă cu ajutoarele de 250 de lei

Printre măsurile adoptate de Guvern prin intermediul programului „Sprijin pentru România” se numără și vouherele sociale de 250 de lei ce sunt acordate persoanelor care au venituri mici. Acesta sunt oferite o dată la două luni.

Primele vocuhere sociale de acest fel au fost acordate în luna iulie. Așadar, a doua tranșă va intra în posesia românilor în luna august, iar a treia în luna octombrie, în timp ce ultima va fi în decembrie.

„S-au emis peste 1,5 milioane de carduri sociale. Dovedim de la o săptămână la alta că atunci când ai o echipă în care toți împărtășiți aceeași viziune, rezultatele nu se lasă așteptate.

Am reușit să emitem deja peste 1,5 milioane de carduri pe care sunt încărcate voucherele sociale în valoare de 250 de lei, pe care le acordăm o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul #SprijinpentruRomânia. Iar pentru săptămâna viitoare ținta este să depășim pragul de 2 milioane de carduri.

Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat și că alături de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Compania Naţională Poşta Română și emitenții de carduri funcționăm ca o echipă veritabilă și reușim să depășim toate dificultățile. În final, cei 1.000 de lei pe care îi acordăm în patru tranșe ajută 2,5 milioane de români să cumpere alimente sau mese calde.

Pensii de 41.000 de lei în România! Cine beneficiază de sumele uriaşe în fiecare lună

Citeste si: Românii ar putea primi vouchere între 3.000 și 5.000 de lei. Aceștia vor primi un ajutor împotriva scumpirilor în lanț

Și pentru că sunt printre dumneavoastră persoane care mi-au scris pentru a mă întreba despre situația cardului, vreau să fac următoarea precizare: Alături de #MMSS, ne asigurăm că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin, acest lucru este garantat.

Deci dacă nu ați primit cardul încă, nu vă îngrijorați, toți cei implicați sunt mobilizați exemplar pentru a urgenta distribuirea”, a menționat Marcel Boloș pe contul său de Facebook.

 


Cookies