Vestea momentului pentru PENSIONARI! Guvernul pregătește un plan pentru a-i stimula pe români să muncească după vârsta de pensionare. Iată ce trebuie să știe toată lumea

Author: Ana Dinu
Vesti importante pentru pensionari

Vești importante pentru pensionari, Guvernul lucrează la un plan pentru a-i stimula pe români să-și continue activitatea în câmpul muncii și după vârsta de pensionare.

Guvernul încearcă să-i stimuleze pe cetățenii români care au ajuns la vârsta de pensionare să-și continue activitatea la locul de muncă. Iată ce trebuie să știe toți pensionarii din România.

Guvernul are un plan de stimulare a pensionarilor români

Guvernul are în vedere majoarea cu 50% a punctajul lunar pentru calcularea pensiei în cazul persoanelor care au îndeplinit stagiul minim de cotizare și care rămân în domeniul de activitate, fie în sistemul public, fie în cel privat, și contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vâstei de pensionare.

Totodată, Guvernul intenționează să extindă cumulul pensiei anticipate pentru veniturile obținute în mediul privat.

Guvernul a pregătit o ordonanță care arată că este necesară stimularea "râmânerii în activitate a persoanelor care au îndeplinit vârsta standard de pensionare şi doresc să rămână în activitate după data îndeplinirii condiţiilor de vârstă standard şi stagiu minim de cotizare pentru deschiderea unui drept de pensie pentru limită de vârstă".

Astfel, proiectul pregătit prevede că: "pentru asiguraţii care au îndeplinit stagiul minim de cotizare şi care contribuie la sistemul public de pensii după împlinirea vârstei standard de pensionare, punctajul lunar realizat în perioada respectivă va fi majorat cu 50%".

Citeste si: ANUNȚUL care afectează milioane de români! Recalcularea pensiilor, întârziată din cauza amânării aprobării PNRR. Când vor fi făcute primele plăți majorate

Executivul propune totodată modificarea legislației actuale cu reglementări care "să permită cumulul pensiei anticipate sau anticipate parţiale cu activităţi profesionale desfăşurate în mediul privat".

Citește și: Oana Zăvoranu, părăsită când a dat de greu? Vedeta recunoaște că se confruntă cu probleme financiare

Acest cumul este permis pentru venituri din activități independente, așa cum se regăsesc în Codul Fiscal, indiferent de nivelul acestora.

De asemenea, pensia anticipată parțial sau cea anticipată nu se cumulează cu veniturile obținute pe baza unui contract individual de muncă. Totoadtă, cumulul nu este permis pe baza unui raport de serviciu, de persoane care desfășoară activități în funcții elective, excepție fac consilierii locali/județeni, sau care sunt numite în cadrul autorității executive, legisaltive sau judecătorești.

Proiectul ce vizează noile măsuri fiscale este în plină dezbatere. Acesta ar putea să sufere modificări, la solicitarea UDMR

Astfel, Guvernul prin proiectul de stimulare a românilor va încerca să-i convingă pe cetățenii ajunși la vâsta de pensionare să-și continue activitatea în câmplul muncii.

Citeste si: Ce pensie încasează Benone Sinulescu de la stat. E unul dintre cei mai mari artiști, însă este prost plătit

 

 


Larisa, acuzații dure la adresa Lorenei! „Nu e asumată! Nu își asumă greșelile foarte mari pe care le-a făcut!” Vechiul lor conflict s-a reaprins în Casa iubirii și au ieșit la iveală detalii uluitoare!