Vestea momentului pentru cei vaccinați. Valeriu Gheorghiță a dat detalii importante despre cea de-a treia doză împotriva COVID-19

,
Valeriu Gheorghiță
Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.[Sursa foto: Facebook Valeriu Gheorghiță]

Valeriu Gheorghiță a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că în curând începe administrarea dozei 3 de vaccin anti-COVID.


In articol:

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a vorbit despre cea de- a treia doză împotriva COVID. Valeriu Gheorghiță a spus în cât timp se va administra în România?

vaccin
Valeriu Gheorghiță a vorbit despre a treia doză de vaccin.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Lockdown în România? Florin Cîțu, anunț clar despre carantina generală din toamnă

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre a treia doză de vaccin

Cazurile noi de infectări cu coronavirus au crescut semnficativ în ultima perioadă, astfel, autorităile au decis să impună restricții în mai multe localități din România. Însă, autoritățile spun că restricțiile nu vor stopa răspândirea virusului, ci numai vaccinarea ne mai poate scăpa de pandemie.

Așadar, din cauza valului patru care și-a făcut simțită prezența în țara noastră, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că România ia în calcul administrarea mai devreme a dozei 3 de vaccin. Decizia va fi luată după o ședință din această săptămână.

Citeste si: Se impun restricții zonal în toată România! Peste 200 de localități au intrat în scenariul roșu

Pe 14 septembrie, Valeriu Gheorghiță a spus că pe lângă persoanele cu imunodeficiență care au recomandare pentru a primi doza a III-a de vaccin, “se are în vedere propunerea ca, din octombrie să permitem administrarea acesteia și pentru populația generală, pentru cei care au schema completă făcută cu cel putin 6 luni înainte, pentru consolidarea răspunsului imun. Avem în vedere această recomandare”.

Valeriu Gheorghiță a spus la acel moment că “nu se întrevede o posibilitate de stagnare a creșterii numărului de cazuri” și că noua tulpină se transmite la fel de repede precum pojarul.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare susține că multe decese și cazuri de infectare sunt în rândul persoanelor nevaccinate.

“Peste 80% dintre cazurile noi sunt la persoane nevaccinate, iar 92% dintre decese sunt la persoane nevaccinate.

În spațiul public se transmit mesaje eronate că persoanele vaccinate îi îmbolnăvesc pe ceilalți, pentru că fac forme asimptomatice. În general, cei ce s-au vaccinat sunt persoane care respectă și celelalte reguli, iar aceste lucruri se corelează. Peste 80% dintre persoanele diagnosticate sunt nevaccinate, astfel că vorbim despre o percepție redusă asupra riscului. Tendința este de subevaluare a riscului de îmbolnăvire", a comentat acesta.

Citeste si: Ce se întâmplă dacă persoanele vaccinate intră în contact cu o persoană infectată cu COVID-19? În ce condiții se va impune carantina

Valeriu Gheorghiță a mai explicat atunci cât de ușor se pot infecta oamenii cu noua varianta tulpină și de ce.

„De la un caz cu Alpha se ajungea în medie la 250 de cazuri noi, în două luni, spre deosebire de Delta, la care un caz pozitiv poate ajunge prin multiplicare la infectarea a 350 de mii de persoane, în același interval de timp. La Alpha rata de reproducere era 2, la Delta este 5″, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Primele imagini cu muniţia românească  primită de soldaţii ucraineni VIDEO

Întâmplare de groază pentru o familie din Medgidia! Patru persoane au fost stropite cu benzină și arse de trei bărbați. Una dintre victime era un copil

Un primar PSD trimis în ghearele procurorilor de către ANI

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Monica Pop, un nou semnal de alarmă despre Covid: "Este singurul virus pe care îl știu eu și face asta în corp"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies