VESTEA la care fanii nu se asteptau! DOLIU in lumea filmului: O celebra actrita a incetat din viata FOTO

VESTEA la care fanii nu se asteptau! DOLIU in lumea filmului: O celebra actrita a incetat din viata FOTO

Doliu in lumea filmului!

Actrita Bernadette Lafont, un simbol al Noului Val din cinematografia franceza, devenita celebra gratie evolutiilor sale in filme regizate de Claude Chabrol, François Truffaut si Claude Miller, a murit joi la varsta de 74 de ani.

 

Actrita, care a alternat in cariera ei filmele de autor cu cele populare, a fost internata luni la un spital din Nimes, orasul ei natal din sudul Frantei.

 

Cu un zambet larg si malitios, un farmec natural, inalterabil, si o voce insinuanta, Bernadette Lafont a intruchipat insolenta si libertatea cinematografiei din "Nouvelle Vague".

 

Descoperita in 1957 in "Les Mistons", de François Truffaut, ea a jucat ultimul ei rol - dupa alte 120 de filme -, cel al unei bunici care face trafic cu hasis, in "Paulette", de Jérôme Enrico. Filmul a fost lansat in ianuarie si a atras in cinematografele franceze peste 1 milion de spectatori.

 

Bernadette Lafont, o femeie care nu a incercat niciodata sa isi ascunda varsta, a sarbatorit in 2007, la 68 de ani, implinirea a 50 de ani de actorie si o cariera spectaculoasa nu doar in cinema, ci si in televiziune.

 

Nascuta pe 26 octombrie 1938 intr-o familie protestanta, Bernadette Lafont dorea sa se dedice dansului, inainte de a se casatori cu actorul Gérard Blain. in timpul casatoriei lor, cei doi s-au imprietenit cu tinerii scriitori, jurnalisti si scenaristi de la Les Cahiers du Cinéma, care au revolutionat cinematografia franceza punand bazele Noului Val.

 

Viata actritei Bernadette Lafont a fost marcata de o drama: fiica ei Pauline, tot actrita, a murit intr-un accident in 1988, la 25 de ani, in timpul unei plimbari solitare in Cévennes. Trupul ei neinsufletit a fost descoperit abia dupa trei luni de la disparitie. Bernadette Lafont s-a refugiat in munca: "Cinema-ul si teatrul m-au salvat".

 

Bernadette Lafont a fost recompensata cu un premiu César onorific, acordat pentru intreaga cariera, in 2003.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate