Veste bună pentru toţi copiii din România! De cand se dubleaza alocatiile!

,

Alocațiile s-ar putea dubla mai devreme decât voia Guvernul, care decisese, la începutul acestui an, să amâne majorarea lor până în luna august.


In articol:

Parlamentul este pe punctul de a desființa măsura Guvernului, printr-un proiect de lege aflat foarte aproape de adoptarea finală.

Veste bună pentru toţi copiii din România!

OUG nr. 2/2020, actul care a amânat dublarea alocațiilor copiilor, a fost respinsă de senatori, în februarie, printr-un proiect de lege, care va ajunge în curând la votul deputaților, acolo unde decizia va fi similară (și deputații urmează să respingă măsura impusă de Guvern, existând un raport al parlamentarilor deputați din comisii care

recomandă plenului Camerei Deputaților să voteze în acest fel), scrie Avocat.net. 

Citeste si: Breaking news. Iohannis, obligat sa desemneze un alt premier! Curtea Constitutionala a decis impotriva nominalizarii lui Orban!

Ca idee, Guvernul poate emite ordonanțe pentru a reglementa diverse chestiuni punctuale, însă conform procedurii legislative din România, orice ordonanță emisă de Executiv trebuie aprobată ulterior de Parlament (în fiecare dintre cele două Camere – a deputaților și a senatorilor) pentru a continua să se aplice. Parlamentarii au însă și varianta respingerii ordonanțelor, cum se pare că se va întâmpla în cazul amânării alocațiilor.

OUG nr. 2/2020 a amânat dublarea alocațiilor pentru copii (ce era prevăzută în Legea nr. 14/2020), cu șase luni, adică din februarie până în august 2020.

Astfel, majorarea alocației pentru copii se va face de la 150 de lei, cât este în prezent, la 300 de lei. Pentru copiii de până la doi ani, majorarea alocațiilor va fi de la 300 la 600 de lei.

Citeste si: Ultima ora! A fost anuntat Noul Guvern! Ce se schimba la programul de guvernare

Astfel, dacă proiectul de lege aflat acum pe punctul de a ieși din Parlament va ajunge să se aplice, amânarea dublării alocațiilor copiilor se va anula. Însă, în acest moment, nu este clar dacă Guvernul va trebui să plătească alocații majorate începând cu luna februarie 2020 sau din luna în care ordonanța cu amânarea va fi abrogată.

Această majorare amânată nu este singura ce vizează alocațiile copiilor. Reamintim că, spre sfârșitul anului trecut, a apărut Legea nr. 214/2019, ce stabilește că, începând cu 1 ianuarie 2020, alocațiile copiilor se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, ceea ce înseamnă că, în prezent, copiii primesc mai mulți bani decât la sfârșitul anului trecut, deși majorarea este modică.

Citeste si: Guvernul Orban a fost demis! Mesajul presedintelui Klaus Iohannis pentru romani

Alocația de stat pentru copii este acordată în fiecare lună tuturor copiilor, fără discriminare, ca o formă de ocrotire.

Alocația se acordă copiilor până la vârsta de 18 ani, dar dacă la împlinirea acestei vârste ei urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, tinerii primesc în continuare alocația, până la terminarea cursurilor.

Notă! Alocaţia de stat se acordă şi copiilor cetăţenilor străini şi ai persoanelor fără cetăţenie, care sunt rezidenţi în România, dacă aceştia locuiesc cu părinţii.

Atenție! Proiectul de lege nu se aplică momentan. Pentru aceasta, e nevoie ca actul să fie adoptat de Camera Deputaților, să primească semnătura președintelui țării și, în final, să apară în Monitorul Oficial.

Citeste si: Coronavirus- Un baietel de cinci ani a fost gasit singur in casa, alaturi de bunicul decedat din cauza coronavirusului. Ce i-a spus batranul nepotelului

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sapte teste pentru Coronavirus negative, la Timisoara. Femeia depistata pozitiv este intr-o stare buna

Accidentul PNL din Senat: Alexandru Nazare explică de ce nu a votat certificatul verde la locul de muncă

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Coronavirus - Un baietel de cinci ani a fost gasit singur in casa, alaturi de bunicul decedat din cauza coronavirusului. Ce i-a spus batranul nepotelului

Mesajul presedintelui Iohannis pentru romani, in legatura cu Coronavirus

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies