Ultima ora! A fost anuntat Noul Guvern! Ce se schimba la programul de guvernare

,

Conducerea PNL a aprobat în unanimitate componenţa cabinetului şi programul de guvernare actualizat, a declarat luni premierul desemnat Ludovic Orban


In articol:

Conducerea PNL a aprobat în unanimitate componenţa cabinetului şi programul de guvernare actualizat, a declarat luni premierul desemnat Ludovic Orban, care a precizat că formula Guvernului rămâne aceeaşi. În plus, Orban a precizat că programul de guvernare este acelaăi pe baza căruia Guvernul a fost învestit iniţial, fiind scoase obiectivele realizate şi fiind adăugate obiective din sfera fondurilor europene, lucrărilor publice şi afacerilor interne.

”Conducerea PNL a aprobat în unanimitate componenţa Cabinetului pe care o voi prezenta în calitate de premier desemnat. Conducerea PNL a aprobat în unanimitate PrograMul de guvernare – o actualizare a programului în baza căruia a fost învestit Guvernul în data de 4 noiembrie. Guvernul va avea aceeaşi componenţă”, a spus Ludovic Orban, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Orban a precizat că este mulţumit de toţi miniştrii, aceştia fiind ”oameni dedicaţi, muncitori.”.

Echipa guvernamentală este propusă în aceeaşi componenţă ca şi cea care a funcţionat de la data de 4 noiembrie. Am scos din Programul de guvernare ce a fost realizat şi s-au adăugat obiective din sfera fondurilor europene, afaceri interne, lucrări publice, obiective care vin ca un supliment”, a adăugat Orban.

Premierul desemnat a precizat că PNL are metode de a contracara ”un boicot făţiş” din partea PSD privind învestirea Guvernului, dar a refuzat să ofere detalii.

Premierul nominalizat Ludovic Orban urmează să depună luni la Parlament programul de guvernare actualizat şi lista guvernului, pentru a începe procedura de învestire a Executivului.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, Birourile permanente stabilesc data şedinţei comune pentru învestirea Cabinetului, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului, luând totodată măsuri pentru convocarea deputaţilor şi senatorilor.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Articolul 89 din Constituţie prevede că după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură. Astfel se va deschide calea alegerilor parlamentare anticipate, dorite atât de preşedinte, cât şi de PNL.

Citeste si: Veste extraordinara! Pensii mai mari cu 21%. Ce trebuie sa faci ca sa beneficiezi de marire

Citeste si: Zile libere legale 2020. Câte libere de la stat au românii în acest an

Lista miniștrilor propuși în Guvernul Orban 2

Prim-ministru Ludovic Orban

Viceprim-ministru Raluca Turcan

Ministrul Educației și Cercetării Monica Anisie

Ministrul Finanțelor Publice Florin Cîțu

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu

Ministrul Muncii și Protecției Sociale Violeta Alexandru

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela

Ministrul Sănătății Victor Costache

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Ion Ștefan

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Costel Alexe

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor Lucian Bode

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Adrian Oros

Ministrul Fondurilor Europene Ioan-Marcel Boloș

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu

Ministrul Tineretului și Sportului Ionuț Stroe.

Citeste si: Guvernul Orban a fost demis! Mesajul presedintelui Klaus Iohannis pentru romani

Citeste si: Premiera in sistemul de sanatate! Romanii vor primi asistenta medicala de urgenta la privat, cu decontare integrala de la stat

 

Citește-ne pe
Citește și:

Alerta meteo! Furtuna care afecteaza Europa vine spre Romania. Cand va lovi Furtuna Sabine

Comisia Europeană, presiune pe statele UE: deadline pentru 1 martie. Se cere intensificarea vaccinării

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Cine este noua concurenta de la „Bravo, ai stil! Celebrities”. Maria Ilioiu a fost eliminata, in editia de sambata a show-ului

Ella si Catalin, in razboi dupa ce au flirtat unul cu celalalt! Ella il acuza pe Catalin ca e influentat de Turcu!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies