Veste extraordinara! Pensii mai mari cu 21%. Ce trebuie sa faci ca sa beneficiezi de marire

,

Calcularea pensiilor aduce anumite avantaje pentru cei care se pensioneaza anul acesta. Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii a explicat!


In articol:

Directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii a explicat diferenţa dintre cei care îşi depun dosarele anul acesta şi cei care au făcut-o anul trecut. Discrepanţele au fost prezentate la şedinţa Comisiei de Dialog Social, convocată pe subiectul modificărilor propuse pentru sistemul public de pensii.

Astfel, legea pensiilor aduce o serie de avantaje.

„Norocoşii care se pensionează anul acesta câştigă, doar din jocul unei formule de calcul, 21 la sută în plus la pensie. Îi sfătuim pe cei care şi-au depus dosarul în decembrie să şi-l retragă sau să solicite anularea deciziei şi să-l redepună anul acesta pentru că e păcat să piardă“, a spus Maria Andronache, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Iaşi, la ultima şedinţă a Comisiei de Dialog Social, potrivit romaniatv.net.

Aceasta a mai precizat că indicele de corecţie este în acest an de 1,41 la sută, consistent mai mare decât cel de anul trecut, 1,20 la sută. Acest indice a fost gândit să acopere trendul crescător al vârstei şi al stagiului de cotizare.

Citeste si: Guvernul României a aprobat extinderea programului ”Masa caldă”: peste 65.000 de elevi vor beneficia de acest program

Citeste si: La ce vârstă pot ieși femeile din România la pensie. Noul prag a fost aprobat

El a fluctuat mai ales în anii 2013-2014, iar pentru anul în curs a rezultat valoarea de 1,41 la sută, influenţată de saltul câştigului mediu brut din 2018.

Schimbări importante de la 1 septembrie dacă se aplică legea: cresc decalajele

Costică Trifan, preşedintele „Cartel Alfa“ filiala Iaşi, a remarcat că majorarea punctului de pensie cu 40 la sută va creşte cu 2.000 de lei o pensie de 5.000, dar cu numai 400 de lei una de 1.000. El a propus ca majorarea să fie făcută cu o sumă fixă, ceea ce ar conserva practic puterea de cumpărare în fiecare caz.

Liderul sindical şi-a argumentat propunerea întrebând retoric cu ce mai contribuie un pensionar la buget odată retras din activitate.

Totodată, „nu vor mai fi atât de mulţi asistaţi social“, a adăugat Costică Trifan, referindu-se la multitudinea de ajutoare/ indemnizaţii pentru încălzire şi alte măsuri de sprijin pentru cei cu venituri mici.

Fostul inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, George Albulescu, a amintit că pensia ar trebui să fie calculată în funcţie de coşul minim zilnic. „Dar România a uitat de acest lucru. Suntem mult sub cerinţa acestui coş zilnic“, a spus el, potrivit capital.ro.

Citeste si: Se dau bani pentru romani! Cine poate sa beneficieze de maririle substantiale

Citeste si: Pensiile vor fi recalculate! Toti romanii sunt cu sufletul la gura

 

Citește și:

Ei sunt cei 4 Faimosi nominalizati spre ELIMINARE! Cum ii puteti vota pentru a ramane in competitie!

Ce echipa a castigat jocul de IMUNITATE din aceasta seara? Un concurent va pleca ACASA! Iesire nervoasa a lui Lino Golden!

O femeie a murit după 16 ore de aşteptare pe holul Spitalului de Urgenţă Constanţa! Fiul a făcut plângere penală la Poliție: "Mi-a murit în brațe, n-a venit niciun medic să...

Curs valutar BNR miercuri, 16 septembrie 2020. Ce se întâmplă cu moneda euro?

Curs valutar BNR marți, 15 septembrie 2020. Cât a ajuns să coste un euro la casele de schimb valutar?


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies