O femeie a murit după 16 ore de aşteptare pe holul Spitalului de Urgenţă Constanţa! Fiul a făcut plângere penală la Poliție: "Mi-a murit în brațe, n-a venit niciun medic să o consulte"

,

O femeie de 70 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa la ora 7.00. După 16 ore de aşteptare pe holuri, a murit pe un pat din unitatea medicală.


In articol:

Femeia a stat iniţial 12 ore pe un scaun în sala de aşteptare de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa. A făcut o electrocardiogramă şi a mai stat 4 ore pe un pat de spital, fără să primească nicio atenţie din parte personalului medical, relatează Adevărul.

După 16 ore a murit în braţele fiului.

Băiatul pacientei a depus o plângere la poliţie, iar în acest caz este deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. „Bărbatul a făcut luni, 3 februarie, o plângere în care acuză că pe 1 februarie mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7.00 la ora 24.00 la urgenţe, fără să fie tratată de cadrele medicale”, spun reprezentanţii IPJ Constanţa, citaţi de Mediafax.

La nivelul Spitalului Judeţean Constanţa a fost demarată o anchetă internă cu privire la acest caz. „Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe Cod Verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea la Unitatea de Primiri Urgenţe. I s-au recoltat analize, a făcut o serie de investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne şi cardiologie).

Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe Codul Roşu dar, din păcate, eforturile medicilor de resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, spun reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa.

O femeie a murit după 16 ore de aşteptare pe holul spitalului!

Rudele femeii moarte spun că pacienta a fost dusă la investigaţii după 12 ore de aşteptare, iar rezultatele au arătat că avea lichid în cutia toracică, dar nici după analize nu a fost preluată de medici.

"Mi-a murit efectiv în braţe”, a declarat la TV fiul femeii.

El acuză că mai bine de 14 ore femeia a fost ţinută pe un scaun şi că singura intervenţie a fost din partea unei asistente, care a palpat-o. "S-a aplecat spre faţă, am întrebat-o ce are, nu mi-a răspuns, mi-a murit efectiv în braţe", adaugă fiul femeii.

 

Sursa foto: dobrogeanews.ro

 

Citește-ne pe
Citește și:

Care sunt cele mai mari cutremure din Romania din ultimii 100 de ani

Avalanșă de apeluri la Salvamont. Peste 10 persoane au fost duse la spital, iar o alta a fost găsită decedată

Laurențiu Reghecamf surprins în vacanță cu adevărata amantă. Nu este Florentina Raiciu. Anamaria Prodan, reacție neașteptată

ULTIMA ORA! Alertă de la ANM! Cod portocaliu de ploi și ninsori în nouă județe din țară

Coronavirus. Masca medicală ne apără sau nu de virus?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies