Premiera in sistemul de sanatate! Romanii vor primi asistenta medicala de urgenta la privat, cu decontare integrala de la stat

Autor: L.S.
Actualizat: 29 nov 2020, 13:55

Spitalele private vor asigura în premieră servicii medicale de urgență decontate integral de stat

Spitalele private vor asigura în premieră servicii medicale de urgență decontate integral de stat, prevede Ordonanța de Urgență care modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, adoptată aseară în ședința de Guvern. Lista spitalelor private care vor putea asigura servicii medicale de urgență decontate de stat urmează să fie stabilită prin Ordin de ministru. Spitalele private nu pot încasa niciun fel de sume suplimentare (coplată) de la pacienți, se arată în textul Ordonanței de Urgență, document obținut de HotNews.ro.

Fără coplată de la pacienți.

Textul Ordonanței de Urgență prevede explicit că spitalele private care vor asigura servicii medicale de urgență au obligația de a nu încasa niciun fel de sume suplimentare de la pacienți (coplată)" față de cele decontate potrivit actelor normative în vigoare".

Citeste si: Vaccinul anti-coronavirus a fost descoperit de romani! In ce stadiu se afla cercetarile

Citeste si: Fostul ministru Sorina Pintea suferă de o boală cumplită! „Mă simt din ce în ce mai rău...”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Finanțarea acestei măsuri, asigurată de casele de asigurări de sănătate și de Ministerul Sănătății.

Potrivit actului normativ adoptat aseară," cheltuielile pentru îngrijirea pacienților aflați în stare critică sau cu acuze ce ridică suspiciunea unei afecțiuni grave acute care nu pot fi acoperite din sumele obținute pe baza contractelor încheiate de către spitalele private cu casele de asigurări de sănătate, vor fi decontate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății.

Sumele aferente decontului per caz nu pot depăși sumele decontate pentru cazuri similare din sistemul public de urgență."

Citeste si: La Bucuresti se distribuie masti medicale. STB ia masuri de siguranta fara precedent impotriva gripei

Citeste si: Totul despre gripa: ce sa faci ca sa nu te imbolnavesti, simptome gripa si tratament