Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de culinar și vă doriți să vă duceți hobby-ul la următorul nivel în această vară, aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne propunem să vă sărim în ajutor prin a vă prezenta câteva rețete de sezon ce au la bază porumbul. Acest fruct versatil poate fi folosit atât în rețete dulci, cât și în rețete sărate. Însă, astăzi, ne vom concentra doar pe cele sărate. Veți afla totul despre cele 4 rețete de vară și, astfel, veți reuși să vă impresionați familia cu fiecare ocazie. Așadar, fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!
Fie că mergeți la picnic în parc, fie că organizați un grătar cu prietenii, fie, poate, doar vreți să gătiți ceva sănătos și gustos pentru familia dumneavoastră, porumbul vă poate fi aliatul perfect în zilele toride de vară.
Începem cu prima rețetă. Cu toții știm că porumbul poate fi o gustare minunată, în special atunci când stați la soare în curte și depănați amintiri cu prietenii.
Trecem mai departe și ajungem la a doua rețetă. Dacă sunteți fan al salatelor revigorante, aflați că puteți folosi fructul în cauză și în acest fel. Fie că preferați o salată obișnuită, de vară, cu legume proaspete de sezon, fie că doriți o salată mai specială, de paste reci, fructul vedetă vă poate eleva aromele și îmbunătăți texturile. Pentru salata clasică, vă recomandăm să folosiți și avocado, pe lângă legume. Tăiați totul în cubulețe potrivite și amestecați cu mirodeniile preferate, puțin pătrunjel și ulei. Adăugați apoi și fructul și gata! Vă bucurați de arome revigorante oricând. Iar pentru salata de paste, preparați penne după bunul plac, lăsați-le să se răcească și adăugați peste topping-urile favorite. Amestecați bine cu fructul și ați obținut un prânz lejer și gustos.
Cea de-a treia rețetă vine cu un plus de strălucire. Aceasta poate fi savurată alături de nachos sau tortilla. Este vorba despre salsa cu porumb, desigur. Într-un bol, amestecați fructul, fasolea, ceapa tăiată mărunt, un ardei roșu și un jalapeno, alături de pătrunjel și stoarceți zeama de la un lime. Lăsați câteva ore la frigider pentru a-și prinde aromele și savurați după bunul plac. Această rețetă răcoritoare se potrivește de minune zilelor de vară.
Nu în ultimul rând, porumbul mai poate fi preparat și în stil mexican: elote. Tot ce trebuie să faceți este să-l fierbeți în mod obișnuit și apoi să îl ungeți cu maioneza preferată, să îl dați prin brânză, parmezan sau cașcaval ras și să garnisiți cu pudră de chilli. Este o gustare senzațională care, cu siguranță, îi va impresiona și pe cei mici. Lăsați-vă imaginația să zboare și veți găsi o mulțime de alte topping-uri și combinații de gusturi!
Acum că ați aflat toate rețetele, sunteți gata să vă surprindeți apropiații? Noi așa sperăm, și mai sperăm și că articolul de azi v-a fost de ajutor. Pentru și mai multă inspirație, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim lectură plăcută și happy cooking!