Vei fi socat! Cat aloca GUVERNUL fiecarui copil care beneficiaza de programul Laptele si Cornul

,

A inceput școala pentru 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă. Anul școlar 2019 - 2020 aduce un buget șocant pentru programul „Lapte, corn, fructe şi legume în şcoli”.


In articol:

Potrivit Ministerului Educației, 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă încep, azi, anul școlar 2019- 2020. Cursurile vor fi susținute de 215.289

de cadre didactice, în 6.293 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi 11.171 structuri arondate. Dar cat aloca guvernul pentru fiecare copil care beneficiaza de programul laptele si cornul?

Din Monitorul Oficial aflăm că bugetul pe care l-a alocat guvernul pentru anul școlar 2019 – 2020 pentru programul „Lapte, corn, fructe şi legume în şcoli” este de doar 540 de milioane de lei. Această sumă este completată de UE cu aproximativ 18 de milioane de euro, din care 6,86 milioane de euro pentru fructe și legume și 10,8 milioane de euro pentru lapte.

Cat aloca GUVERNUL fiecarui copil care beneficiaza de programul Laptele si Cornul? Raportând bugetul alocat la numărul elevilor din România, rezultă că fiecare elev primește din partea Guvernului doar 1,92 lei pe zi.

Menționăm faptul că în anul 2019 au existat numeroase probelme cu privire la acest proiect. În unele județe, responsabilitatea pentru acest program a fost preluat de consiliile județene de la consiliile locale.

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D

Mai este de amintit și faptul că în luna iulie 2019 au apărut numeroase zvonuri conform cărora ministrul Eugen Orlando Teodorovici ar fi vrut să scoată programul laptele și cornul pentru a acoperi alte găuri din buget.

citeste continuarea pe a1.ro

Citeste si: Vesti bune! Au intrat banii! Peste 2 milioane de romani au primit bani de la ANAF

Citeste si: Cutremurator! S-a calculat intervalul la care se sinucide cate un om pe planeta

Citeste si: Viorica Dăncilă: Luăm în calcul restructurarea Guvernului. Ce s-a discutat in prima sedinta de guvern, dupa retragerea ALDE

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

O tânără şi-a dorit o noapte de vis în compania unui „Don Juan”. Idila s-a transformat în coşmar

An școlar 2019-2020. Cât îi costă pe români să-și țină copilul în școală

Video | Mișcare ciudată a lui Putin: De urgență la Kremlin la miezul nopții

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Zodiile predispuse să își saboteze singure relația. Tu stii ce inseamna o relatie?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies