Viorica Dăncilă: Luăm în calcul restructurarea Guvernului. Ce s-a discutat in prima sedinta de guvern, dupa retragerea ALDE

,

Prima ședință de guvern după retragerea ALDE a avut loc luni după-amiază. Viorica Dăncilă a susținut că președintele Iohannis vrea să sacrifice România și face un abuz de putere.


In articol:

Avem situația sub control și niciun român nu trebuie să își facă vreo grijă. Pensionarii au început să priemască pensiile majorate cu 15%, așa cum ne-am angajat. Toate pensiile vor fi plătite până pe 15 septembrie. Așadar, pensionarii își primesc drepturile chiar dacă Klaus Iohannis vrea să sacrifice și să blocheze constant România! Această situație creată de președintele Iohannis, care prin refuzul de a numi miniștrii interimari ignoră într-un dispreț total reguli, legi și decizii ale CCR, poate produce consecințe grave pentru cetățenii acestei țări și pentru relațiile României cu partenerii externi. Refuzul de a numi miniștrii interimari este un abuz contituțional și de putere, pe care Președintele și-l permite să îl facă la adăpostul imunității absolute pe care o are în fața legii.”, a spus Dăncilă.

Premierul susține că ia în calcul și restructurarea Guvernului.

Curtea Constituțională a stabilit deja prin deciia 875/2018 că președintele în funcție nu are niciun drept să refuze aleatoriu numirile miniștrilor interimari. Aceștia trebuie numiți pentru a fi asigurată buna funcționare a guvernului până când Parlamentul se va exprima asupra remanierii.

Vreau să îi asigur pe toți că nu ne temem și luăm în calcul restructurarea Guvernului în Parlament. Sunt un om al soluțiilor și împreună cu echipa guvernamentală am identificat măsurile pentru a depăși această situație de blocaj care putea fi rezolvată ușor dacă președintele își îndeplinea obligația stabilită de Constituție de a semna propunerile de interimari.

Pentru deblocarea acestei situații vom adopta o hotărâre de Guvern prin care vom transfera de la ministerul pentru relația cu Parlamentul, către secretariatul general al Guvernului avizarea privind oportunitatea trimiterii OUG în sensul motivării situației excepționale așa cum cere legislația”, a mai spus Dăncilă.

sursa: antena3.ro

Citeste si: Zodiile predispuse să își saboteze singure relația. Tu stii ce inseamna o relatie?

Citeste si: 12 cupluri de zodii care pot rezista oricărui obstacol. Tu in ce zodie esti?

Citeste si: Jador a facut anuntul oficial! "Cand am zis ca plec nu am glumit! Sanatatea mea este primordiala!" Iata pentru cat timp s-a retras din emisiune si ce mesaj le-a transmis colegilor sai inainte de a pleca acasa!

 

Citește și:

Tu știi care este cea mai importantă parte a corpului tău?

Prima zi de scoala e grea pentru parinti. De ce? Iata scrisoarea unei mame adresata Lumii

Scrisoarea unei mame: „Azi, te deranjează prezența mea în căminul tău și simt că abia aștepți să plec…” Îți vor da lacrimile

Sorina Pintea a fost trimisa in judecata de DNA pentru luare de mita

USR solicita demisia lui Marcel Vela


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies