Cosmin Cernat este brand ambasador Kanal D și gazda emisiunii de la Radio Impuls, “Invitatul de 12”, un talk-show relaxat, dar și provocator, presărat cu șarje de umor și picanterii din lumea mereu surprinzătoare a showbiz-ului.

După ce a lucrat la departamentul de sport al ziarului “Dimineața” timp de doi ani, Cosmin Cernat s-a angajat, în 1994, la Televiziunea Română. În 2007, imediat după lansarea postului de televiziune Kanal D, Cosmin Cernat era deja redactorul șef al Știrilor sportive, dar și prezentatorul emisiunilor „Fluier final” și „Fluier de start”.

La Kanal D, Cosmin Cernat a revenit în atenția publicului, odată cu prezentarea emisiunii fenomen “Exatlon”. Tot la Kanal D a fost prezentatorul emisiunii “FanArena”.

Considerat unul dintre cei mai buni comentatori sportivi, Cosmin Cernat a comentat zece ediții ale Jocurilor Olimpice, printre care Nagano 1998, Sydney 2000 și Salt Lake City 2002, performanțe ce i-au adus și un premiu acordat de Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România, în anul 2000.