Valul 5 al pandemiei lovește prima țară din lume. Virusul Delta a făcut ravagii la nivel național

,
Valul 5 al pandemiei a lovit Iranul
Iranul lovit de valul 5 al pademiei

Valul 5 al pandemiei de coronavirus a lovit prima țară din lume. Tulpina indiană a virusului Covid este pe cale să declanșeze o catastrofă sanitară. Care este prima țară care se confruntă cu criza sanitară provocată de mutația virusului Covid, Delta.


In articol:

Valul 5 al pandemie a lovit prima țară din lume, după ce mutația virului Covid, provenită din India, s-a raspândit cu rapiditate și este la un singur pas de a declanșa o catastrofă sanitară.

Valul 5 al pandemiei a lovit prima țară din lume

Iranul este prima țară din lume care este la un sigur pas de a fi lovită de valul 5 al pandemiei de coronavirus, după ce noua tulpină Delta a virusului Covid, mult mai contagioasă, s-a răspândit cu rapiditate în 85 de țări, iar aceasta a fost semnalaltă și în țara islamică.

Pe data de 5 mai au fost confirmate trei cazuri cu noua tulpină Delta în provincia cetrală Qom, informa la acel moment The Guardian.

Valul 5 al pandemiei a lovit Iranul
Iranienii se confrunta cu tulpina Delta

Președintele Iranului, se treme de declanșarea unei catastrofe sanitare

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, a precizat că se teme de declanșarea unei posibile catastrofe, într-o întâlnire a grupului antivirus al țării. De la declanșarea pandemiei 84.000 de persoane au murit din 3,2 milioane infectate în Iran, portivit cifrelor oficiale, însă, autoritățile au precizat că cifrele nu arată numărul real.

Ministerul Sănătății din Iran a clasificat ca fiind ”roșie”, ce mai înaltă categorie pe scara riscului de infectare cu SARS-CoV-2, zona capitalei Teheran, precum și alte două orașe din provincia cu același nume. Regiunile sudice și sude-estice Fars, Hormozgan, Kerman și Sistan-Balucistan sunt clasificate ca fiind ”roșii”.

Valul 5 al pandemiei a lovit Iranul
Presedintele Iranului se teme de o catastrofa

În zonele roșii din Iran au fost impuse restricții stricte, magazinele sunt închise, cu excepția celor care sunt considerate esențiale, mai exact, magazinele alimentare și farmaciile. Autoritățile din regiunea Sistan-Baluchistan  au interzis călătoriile în Pakistan până la noi decizii, deli mărfurile transportate pe cale rutieră sunt perimise.

Autoritățile au impus controale stricte la granițe, în special în cele din estul Iranului.

Citeste si: Decizia momentului! Masca de protecție ar putea deveni opțională in Marea Britanie! Cand intra in vigoare

Se lucrează la două noi vaccinuri pentru Iran

După problemele intervenit între Iran și SUA, care au făcut au făcut dificil transferul de bani către firme strâine, Iranul a anunțat că se luptă pentru a importa vaccinuri pentru cei 83 de milioane de locuitori ai săi,

Până la acest moment 4,4 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin împotriva Covid, în timp ce 1,7 milioane s-au vaccinat cu a doua doză, a anunțat Ministerul Sănătății.

”Dacă vrea Dumnezeu, situația se va îmbunătăți în ceea ce privește vaccinările începând de săptămâna viitoare”, a spus Rouhani. Autoritățile din Iran au aprobat utilizarea de urgență a două vaccinuri produse local.

Citeste si: Tara europeana care a ajuns in pragul valului 4 al pandemiei! Varianta Delta a coronavirusului reprezinta deja 33% dintre noile cazuri de COVID-19!

 

Citește-ne pe

Citește și:

Grecia la preţ de Caraibe. Românii sunt nemulţumiţi de preţuri: „Cum să procedez să nu am preţ exagerat?”

Coronavirus in Romania, 4 iulie 2021. Vesti bune din partea autoritatilor! Cum arata cel mai recent BILANT COVID-19?

Războiul din Ucraina atinge un nou nivel: Rusia a ordonat spitalelor din Crimeea să refuze pacienții civili, pentru a elibera paturi pentru soldații ruși

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Medicul Adrian Marinescu, avertisment important! "Daca vorbim despre tulpina indiana, ne putem gandi ca la toamna va fi un numar mare de infectari"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies