Medicul Adrian Marinescu, avertisment important! "Daca vorbim despre tulpina indiana, ne putem gandi ca la toamna va fi un numar mare de infectari"

,

Adrian Marinescu a lansat un avertisment important in privinta noii tulpini delta a coronavirusului, provenita din India, care ar putea declansa un numar mare de infectari in toamna.


In articol:

De curand, medicul Adrian Marinescu a facut cateva declaratii importante, subliniind faptul ca pandemia nu s-a terminat, chiar daca in prezent numarul pacientilor internati cu COVID-19 a scazut cu 80% in ultimele saptamani.

Medicul Adrian Marinescu, avertisemnt important in privinta noii tulpini indiene a coronavirusului!

Renumitul medic Marinescu a lansat si un avertisment in privinta noii variante delta a coronavirusului, provenita din India, care ar putea sa declanseze in toamna un numar mai mare de infectari si in tara noastra.

"Pandemia nu s-a încheiat, dar există nuanțe. Din punct de vedere științific, nu este o ușă pe care o poți închide. (…) Când a apărut prima dată varianta din Marea Britanie a fost un interval de două luni, două luni și jumătate până am avut cazuri peste tot. Acum dacă vorbim despre tulpina indiană, ne putem gândi că la toamnă va fi un număr mare de infectări, dar asta nu înseamnă o presiune pe sistemul medical.
Trebuie să gândim la rece. Aș face cu mai mult calm lucrurile astea. Să ne aducem aminte de discuția legată de suprafațe, ce nebunie era. Aș pleca de la ideea că o infecție virală poate ridica probleme, pentru că sunt imprevizibile, afectează organismul",

a spus medicul potrivit alephnews.ro

Pe de alta parte medicul infectionist a mai declarat ca doar in Romania se intampla ca oamenii sa poarte masca de portectie chiar si in locurile in care nu mai este obligatoriu. Asta pentru ca in plan psihologic si social, pandemia ne-a indepartat in loc sa ne apropie, iar unii dintre noi inca sunt stapaniti de panica.

"Apropo de oameni care poartă masca în momentul în care nu ar mai fi nevoie, se întâmplă doar în România.

Ne întoarcem tot la panică și la faptul că lucrurile au fost imprevizibile și nu sunt foarte clare", a mai precizat medicul Marinescu.

In ceea ce priveste campania de vaccinare derulata in tara noastra, medicul Adrian Marinescu a mentionat faptul ca lucrurile s-au desfasurat destul de anevoios, nu asa de bine precum intentionau initial autoritatile.

"Cu câteva excepții, peste tot a mers prost (campania de vaccinare – n.red.).

Cei care au rămas în etapa a treia nu sunt vulnerabili. Sunt tinerii. Pentru că acest curent al antivacciniștilor chiar a contat", a mai spus medicul infectionist Marinescu.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

BILANT coronavirus, 3 iulie 2021. Cate cazuri noi de COVID-19 au fost depistate in ultimele 24 de ore?

Amabasada Rusiei la București prefațează prima confruntare care urmează să aibă loc între România și Rusia

Imaginile cu momentul în care Anamaria Prodan i-a dat un pumn lui Dan Alexa stârneau un val de reacții. Mulți s-au gândit că între ei ar fi o relație amoroasă, dar acum a ieșit...

Copiii ar putea fi vaccinați în școli, începând de anul următor. Sorin Ion: ”Nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli!”

Ministrul Sănătății a făcut anunțul momentului! Testarea Covid devine obligatorie pentru toate persoanele nevaccinate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies