Va fi recesiune in 2020! Avertismentul UE venit in criza provocata de coronavirus

,

Uniunea Europeană (UE) anticipează o recesiune în 2020, a anunţat luni comisarul european însărcinat cu Piaţa Internă Thierry Breton

Uniunea Europeană (UE) anticipează o recesiune în 2020, a anunţat luni comisarul european însărcinat cu Piaţa Internă Thierry Breton la BFM Business, fără să îşi cuantifice aprecierea, însă preconizând un impact global al crizei coronavirusului asupra creşterii economice europene ”între 2 şi 2,5%”, relatează AFP.

Îniantea crizei eram la aproximativ 1,4%” în privinţa previziunilor privind creşterea economică ”pe tot continentul. Credem că vom avea un impact între 2 şi 2,5%” asupra acestei creşteri, a declarat el la BFM Business.

Comisarul european a estimat că, ”bineînţeles”, ţările europene ar putea încălca pentru moment reglementările Pactului de Stabilitate european pentru a face faţă crizei, aşa cum prevăd textele europene.

Vom respecta strict Pactul, care permite în caz de forţă majoră(...) retragerea din reguli”, a anunţat el.

Întrebat despre oportunitatea unui plan european de relansare economică, Breton a apreciat că este ” mult prea devreme pentru a vorbi despre el” în mod detaliat, dar a sugerat că va exista unul la momentul potrivit.

Deciziile vor fi luate ”în funcţie de ceea ce vom vedea în impactul real asupra economiei”, a declarat el.

Începând din momentul în care suntem în recesiune, în general, există planuri de relansare”, a declarat el.

Comisarul european a estimat de asemenea că criza probabil va relansa reflecţiile cu privire la instrumente de ”mutualizare” a datoriei ţărilor europene.

”M-am gândit mult, la vremea respectivă, la produse nevonvenţionale în vederea încercării mutualizării datoriilor”, a declarat el. ” Poate că va trebui să revenim la ele”, a apreciat Breton.

Citeste si: Coronavirus Romania: ce se poate intampla daca situatia se agraveaza si cum se pot inchide orasele?

Citeste si: Se schimbă regulile înmormântărilor. Ce se întâmplă în cazul unei persoane decedate din cauza coronavirusului?

Citeste si: Riscul de infectare cu coronavirus: intre 40% si 70% din populatie. Ce spun epidemiologii

 

Citește-ne pe
Citește și:

Andrei Poptelecan, fostul concurent de la "Puterea dragostei", iubeste din nou! Iata cine este noua lui iubita, dupa ce a renuntat definitiv la Manuela!

VIDEO | Ministrul Educației, dezamăgit de atitudinea părinților: 99% dintre părinții elevilor dintre-o școală din Capitală, împotriva testării

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anunțul făcut de Jador în această dimineață: "Mă simt nașpa și..."

Roxana a pus tunurile pe Sergio, iar baietii il considera "sifon". Cum se apara concurentul de la Puterea dragostei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies