Se schimbă regulile înmormântărilor. Ce se întâmplă în cazul unei persoane decedate din cauza coronavirusului?

Pe teritoriul României, coronavirusul nu a provocat niciun deces până în prezent, însă autorităție au precizat ce măsuri vor fi luate în cazul în care vor apărea astfel de situații. Iată cum se schimbă regulile înmormântărilor.


In articol:

Numărul în creștere de la o zi la alta al persoanelor infectate cu coronavirus i-a determinat pe reprezentații autorităților să facă o serie de schimbări inclusiv în ceea ce privește ritualul înmormântării.

Citeste si: Stare de urgenta: ce inseamna starea de urgenta si ce masuri se iau

Se schimbă regulile înmormântărilor. Ce se întâmplă în cazul unei persoane decedate din cauza coronavirusului?

În cazul în care o persoană își pierde viața ca urmare a infectării cu COVID-19, protocolul în ceea ce privește înmormântarea acesteia presupune o serie de măsuri drastice. Acestea au fost făcute publice prin intermediul unui Ordin al Ministerului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial.

Citeste si: Cum vor fi afectate slujbele religioase de Paște din cauza coronavirusului?

Mai exact, în cazul apariției unui deces, înmormântarea se va face în cel mai scurt timp, iar rudele decedatului vor fi puse în situația de a respecta un protocol foarte strict, potrivit hotnews.ro .

Prima schimbare presupune ca persoanei decedate să nu i se facă autopsie. După deces, cadavrul va fi așezat într-un sac impermeabil care va fi închis ermetic, iar peste el vor fi pulverizate biocide tip TP22. Aparținătorii decedatului îl vor identifica purtând un echipament special și cel mult două persoane pot vedea cadavrul. După identificare, persoana decedată va fi introdusă în sicriu, capacul va fi închis și sigilat, existând interdicția clară ca acesta să mai fie deschis de către rude. Înhumarea se va face cât mai rapid, iar în cazul în care cadavrul nu va fi identificat de rude, autoritățile competente se vor ocupa de înmormântare, respectând același set de reguli.

Citeste si: Coronavirus. Ce medicamente trebuie să ai în casă în timpul pandemiei cu COVID-19

 

 

 

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate