Spitalul "Victor Babes" este pregatit cu inca 340 de paturi pentru bolnavii de coronavirus. Anuntul primarului Capitalei, Gabriela Firea

,

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că Spitalul "Victor Babeş" este pregătit, dacă situaţia o impune, să asigure încă 340 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate


In articol:

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că Spitalul "Victor Babeş" este pregătit, dacă situaţia o impune, să asigure încă 340 de paturi pentru bolnavii de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, jumătate dintre acestea fiind ocupate de pacienţii cu Covid-19.

" Spitalul de boli infecţioase şi tropicale Victor Babeş, administrat de Primaria Capitalei, prin ASSMB, este pregătit să asigure, dacă situaţia o va impune, încă 340 de paturi pentru pacienţii bolnavi de coronavirus, pe lângă cele 60 deja alocate, dintre care 30 sunt ocupate cu bolnavi de COVID 19”, a transmis Gabriela Firea, duminică, pe pagina sa de Facebook, potrivit news.ro.

Ea a menţionat că printre măsurile luate pentru asigurarea condiţiilor de asistenţă medicală pentru pacienţii depistaţi pozitiv pentru Covid-19 a fost inclusă şi alocarea unui corp special de clădire cu 60 de locuri, fiind vorba de Pavilionul B4, complet dotat şi modernizat anul trecut.

Primarul Capitalei a mai spus că la Spitalul "Victor Babeş" s-au format echipe de 30 de medici, asistente medicale şi infirmiere care stau la spital 24 de ore din 24, timp de două săptămâni şi fac gardă la trei zile.

"Mai mult decât atât, echipele medicale se vor autoizola ulterior, prin rotaţie, într-un centru de carantină pus la dispoziţie de Primăria Capitalei. Această iniţiativă respectă recomandările epidemiologice de limitare a contactului personalului medical care tratează pacienţii cu Covid 19 cu familiile lor, dar şi cu alte persoane. Astfel, aceşti oameni depun un efort uriaş şi se sacrifică pentru a-i proteja atât pe cei din jur, cât şi propriile familii!”, a mai afirmat Firea.

Citeste si: Antiinflamatoarele pot agrava infectia cu coronavirus! Avertizarea data de autoritatile sanitare franceze

Citeste si: Presedintelui Klaus Iohannis decreteaza astazi starea de urgenta. Ce prevede legea referitor la starea de urgenta

Citeste si: Scolile sunt inchise pana dupa Paste. Monica Anisie: "Scolile vor ramane inchise in perioada de stare de urgenta"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

O concurenta de la ''Survivor Romania'' este INSARCINATA? Cum au dat-o colegii de gol: ''Va zic foarte sincer...''

Ucraina și Rusia au căzut la înțelegere: Pe cine a dat Kievul la schimb cu 17 prizonieri

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Ce echipa a castigat meciul din aceasta seara! Cat a fost SCORUL final

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies