Urmeaza concedieri masive la bugetari. Florin Citu: "Cel mai usor să elimini evaziunea fiscala e sa informatizezi"

,

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat marți seară, la Realitatea Plus, până la jumătatea anului curent are în plan digitalizarea ANAF, urmând ca aproximativ de 2,220 de posturi să fie eliminate.


In articol:

Informatizarea ucide evaziunea fiscală şi vreau să ajungem ca persoanele fizice sau juridice să îşi vadă fişa de contribuabil cu un singur click pe online", a declarat, marţi seara, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Realitatea Plus.

Urmeaza concedieri masive la bugetari.

În ultimul timp am stat să înţeleg sursele evaziunii fiscale. Vreau să facem lucrurile ştiinţific. Suntem în 2020. Putem să folosim matematica, putem să folosim statistica, econometrie, nu trebuie să stăm şi să ne uităm după cai verzi pe pereţi şi să folosim informaţiile de la bătrâni. Sunt bune şi acelea, dar putem să folosim şi tehnologie. Şi vă spun ca informaţie la care mă uit acum foarte atent este acel gap de la TVA, acel 35%, de unde vine. Şi are mai multe surse. Nu totul este evaziune, o parte sunt arierate. Şi atunci, dacă înţelegi sursa şi văd de unde vine, apoi încep să mă uit pe sectoare. Totul trebuie făcut analitic şi la asta mă uit acum”, a afirmat Cîţu la Realitatea Plus.

Vreau să ajungem să faceţi aşa de simplu, să fie aplicaţii pe telefon în relaţia cu ANAF şi cu un singur click pe online să îţi vezi fişa de contribuabil, persoană juridică sau persoană fizică. Am vorbit cu colegii mei din Polonia, un fost coleg din sistemul bancar, a fost şi el ministru de Finanţe în Polonia, şi mi-a spus că ei au reuşit în şase luni să facă acest lucru. Deci se poate. Nu se poate să avem noi acest ghinion tot timpul să stăm neinformatizaţi. Nu s-a vrut. Cel mai uşor să elimini evaziunea fiscală e să informatizezi. Informatizarea e cea care ucide evaziunea fiscală.(…) Nu sunt singur aici, sunt susţinut şi de premier şi de Partidul Naţional Liberal. A venit momentul să schimbăm direcţia”, a mai spus şeful de la Finanţe.

Urmeaza concedieri masive la bugetari.

Reorganizarea ANAF înseamnă de asemenea eliminarea a 150 de posturi de conducere și aproape 2.000 de posturi din structura ANAF. Înseamnă Antifrauda care trece sub Inspecția Fiscală, deci trei vicepreședinți în loc de patru, și rămân discuțiile despre Vamă, unde și acolo vor fi schimbări. Discutăm soluția optimă și acolo, dar deja am început. Pe de o parte vreau să fac economii, pentru că aparatul ANAF și cu informatizarea nu o să mai am nevoie de așa mult personal. Dacă nu mergeam în CSAT (informatizarea) dura cel puțin un an de zile. Așa mi se spune tot timpul, așa durează de ani de zile. Eu vreau până la jumătatea anului”, a precizat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, la Realitatea Plus.

Citeste si: Adevarul despre banii romanilor: miliarde de lei lipsa, datorii imense, solutii de forta majora

Citeste si: Vesti bune de la ANAF: s-au dat bani de la stat pentru 2 milioane de romani! Verifica daca ti-au intrat in cont

Citeste si: ANAF - Legea anunțată de Ministrul Eugen Teodorovici

 

Citește și:

Această femeie a fost model până i s-a întâmplat o catastrofă! E uluitor cum arăta înainte

Greenpeace avertizează că 11 milioane de români sunt în pericol

Incendiile din Australia au ucis peste 1 miliard de animale. Iadul nu se mai opreste

Ti-o mai amintesti pe Pamela din serialul Dallas? Cum arata Victoria Principal la 70 de ani

O banala planta, leac pentru bolnavii de coronavirus. Mana Maicii Domnului, studiata de chinezi


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies